Uusimmat

Tarvitseko peleihisi makroja ja kevyttä futurismia? Tsekkaapa Razerin morppinäppis

01.11.2013 12:30 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila kävi taas vaihteeksi seikkailemassa internetin syövereissä. Tavoite ei ollut niinkään nousta nettikukkulan kuninkaaksi kuin testata Razerin uutta pelinäppistä. Ja sehän oli ihan asiallinen vekotin – mutta myös hintava.

Ensivaikutelma on aina tärkeä. Paketista paljastuva näppäimistö on muotoilultaan suhteellisen hillitty, jopa tyylikäs. Laitetta ei ole lihotettu ledinäytöillä tai muilla turhuuksilla. Erona perusnäppäimistöön voi huomata vain vasemman laidan viisi makronappulaa ja välilyöntipainikkeen alle sijoitetut seitsemän peukalonäppäintä. Valaistu Razerin logo laitteen alalaidassa on oikeastaan ainoa kumarrus pröystäilevämpään suuntaan.

Hieman yllättäen laite vaatii, ei yhden, vaan kaksi USB-porttia. Yhdelläkin tosin pärjää, mutta silloin jää ilman jännittäviä taustavalo-ominaisuuksia. Punottu kaapeli on ehkä juuri tästäkin syystä paksu ja tukeva. Kiinnitys näppäimistön puolelle tuntuu kestävältä.

Kun Anansiin kytketään sähköt päälle, saadaan käyttöön myös näppäimistöjen taustavalot. Valon värin voi määritellä nykytyyliin vapaasti, tai sen voi asettaa muuttumaan automaattisesti. Säädöt eivät ole järin monipuoliset, esimerkiksi värin vaihteluväliä ei pääse muokkaamaan, mutta toisaalta ominaisuus ei ole niitä tärkeimpiä varsinaisen käytön kannalta. Taustavalojen valaisuvoima on tosin kirkkaimmallakin asetuksella vaatimaton. Näppäimet toki erottaa, mutta voisi valossa olla enemmänkin potkua, kun säätömahdollisuuskin kerran on annettu.

Ergonomian kannalta Anansi on kelvollinen, muttei erityisen hyvä. Kallistuskulma on matalahko eikä sitä voi säätää. Erillistä rannetukea ei laitteen mukana tule eikä sellaista ilmeisesti ole saatavilla myöskään lisävarusteena. Itselleni tämä ei ollut ongelma, mutta rannetukeen tottuneille käyttöasento voi tuntua oudolta.

Lue koko artikkeli: Razer Anansi MMO Keyboard – makroja kansalle

Lisää aiheesta

Logitech G100s – vaatimaton mutta pätevä peruspelihiiri

Razer Hammerhead -kuuloke tekee musiikista kuraa mutta jyrisee peleissä

Thrustmaster GPX LightBack Ferrari F1 Edition – värikäs PC/Xbox-padi

Thrustmaster Y-250C – keskikastin pelikuulokkeet