Uusimmat

Tieteisvelhojen veljeskunnan arkipäivää: selkäänpuukotuksia ja muinaisia ennuksia

15.07.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Mars-planeetalla elämä on jännää. Ei kivaa, mutta jännää. On yksityisarmeijoita, suuryhtiöitä, rautasaappaita ja taivaalta satavaa kuoleman säteilyä. Ja siellä pitäisi sitten vielä vähän seikkaillakin.

The Technomancer –roolipelin maailmankuva on perinteisen ankea, mikä luo tietenkin komeat puitteet seikkailulle. Mutta mitä Miikka Lehtonen mahtaa sanoa Mars-lomastaan?

Siinä missä normaalit roolipeli sitovat pelaajan hahmonluonnin yhteydessä valittavaan ammattiin, The Technomancerissa kaikki on hyvin häilyvää. Käytännössä mitään hahmoluokkia ei ole, vaan pelaajan rooli määräytyy sen mukaan, minkä yllä olevista kolmesta varustesetistä valitsee aktiiviseen käyttöön.

Ne vastaavat karkeasti perinteisten roolipelien tankin, varkaan ja taistelijan rooleja ja kullakin on oma kykypuunsa, johon pisteiden sijoittelu avaa uusia passiivisia bonuksia ja kykyjä. Lisäksi kaikkien neljän varustesetin kanssa voi heitellä loitsuja, kuten teknovelhon ammattiin sopii.

Taistelu on reaaliaikaista, nopeatempoista ja hauskaa. Kullakin ammatilla on omat liikevalikoimansa ja pelityylinsä. Esimerkiksi tankki pystyy torjumaan vihollisten iskuja kilvellään, varas ammuskelemaan pistoolilla ja taistelija tekemään aluevahinkoa ympärilleen. Roolia joutuu usein vaihtamaan taistelun aikana, varsinkin pomohirviöitä vastaan taistellessaan.

Lue koko arvostelu: Technomancer sisältää hyvän pelin aineksia mutta… (PC, PS4, Xbox One)

Technomancer

Lisää aiheesta

Bravely Second: End Layer – hauska ja viihdyttävä roolipeli (3DS)

Day of the Tentacle Remastered vie yhä täysillä mukanaan (Mac, PC, PS4)

Layers of Fear nojaa shokkeihin ja peläytyksiin (PC, PS4, Xbox One)

Sorcery – seikkailukirjoja digitaalisessa muodossa (Android, iOS, Mac, PC)

White Night – persoonallinen, hyytävä mutta myös ongelmallinen noir-seikkailu (PC, PS4, Xbox One)

Witcher 3: Blood and Wine DLC – noiturin tarina päättyy huipputunnelmissa (PC, PS4, Xbox One)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat