UUSIMMAT

Turhauttava, buginen ja ärsyttävä – WWE 2K16 ei ole vapaapainin rakastajan hittipeli

14.12.2015 21:32 | Jukka O. Kauppinen

Amerikkalainen vapaapaini on hieno laji. Terkkuja vaan Stark Adderille! Mutta tiedätte varmaan, painimättö on hienompaa livenä kuin pelinä. Miikka Lehtonen todistaa sen taas kerran:

WWE 2K16:n suurin pelillinen uudistus on se, että reversalien määrä on rajoitettu. Hommahan toimii niin, että kun painija A tekee jotain ikävää painija B:lle, tällä on pieni ikkuna, jonka aikana vastaiskun napin painaminen kääntää iskun hyökkääjää vastaan ja mahdollistaa matsin kulun kääntämisen. Jos painaa liian aikaisin tai myöhään, homma ei toimi. Aiemmin reversal-nappia pystyi spämmäilemään miten halusi, mutta ei enää.

Painijan teknisistä ansioista riippuen käytössä on kahdesta viiteen reversalia, jotka kuluvat onnistuneen suorituksen jälkeen. Kuluttuaan reversalit palaavat hitaasti käyttöön ajan myötä. Paperilla idea on hyvä, mutta käytännössä vähän ongelmallisempi. Ei se vain yksinkertaisesti ole hauskaa ottaa turpaansa pitkiä aikoja ilman, että voi tehdä yhtään mitään vastustaakseen tai torjuakseen turpasaunaa.

Osa ongelmista on tosin ihan teknisiä. Välillä reversal-napin painaminen ei tuottanut mitään ”painoit liian aikaisin, urpo” –ilmoitusta ja mittaristakin kului palkki, eli näytti onnistuneen… joten miksi sitten reversal ei onnistunutkaan, vaan turpaan tuli niin että kolisi?

Samanlaista töksähtelyä esiintyy muutenkin miltei joka osa-alueella. Triple H makaa kanveesissa ja The Rockilla on tilaisuus kurittaa tätä! Pelaaja painaa nappia, jolloin liikkeen sijaan The Rock lähtee könyämään kyykyssä sivulle, ilmeisesti etsien sitä kohtaa, missä animaatiot synkkaisivat ja liike voisi alkaa. Kohtaa ei löydy, joten hetken päästä The Rock nousee vaivautuneen näköisenä pystyyn.

Lue koko arvostelu: WWE 2K16 (PS4, Xbox One)

 

 

Lisää aiheesta

Entinen WWE-tähti ei juuri diggaile kiusaajista

Hulk Hoganin seksivideo johti painilegendan sensurointiin

Muppettien Ruotsalainen Kokki Vs. Gordon Ramsay (Video)

Vapaapainija Triple H muuttui Terminaattoriksi – mukana myös Arnold Schwarzenegger

Wrestlemania 21 (Xbox)

WWE ’12 (PS3, Xbox 360)

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)

WWE 2K15 (PS4, Xbox One)

WWE All Stars (PS3, Xbox 360)

WWE Smackdown vs. Raw 2011 (PS3, Xbox 360)

wwe2k16_av_0uut2