UUSIMMAT

Ubi-pomo: pelaajia ei pidä aliarvioida

09.04.2013 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Ubisoft Toronton pomo Jade Raymond mietti GDC 2013 –tapahtumassa muun muassa pelintekijöiden ja nuorempien pelaajien välistä sukupolvikuilua, joka johtaa  välillä melkoisiin näkemyseroihin.

”Kun pelintekijät kasvavat, perustavat perheitä ja tekevät lapsia, niin monet peleissä yleiset teemat eivät enää tunnu heistä merkittäviltä, ne eivät saa heistä vastakaikua. Ja pelintekijät ajattelevat, että nuoret haluavat toiminnantäyteisiä, vauhdikkaita pelejä, joten tehdäänpä sitten niitä”, Raymond arvelee.

Rouva pomo kuitenkin katsoo, että macho-asenne ei ole aina paikallaan.

”Nuoret välittävät (pelintekijäsukupolvea) enemmän siitä mitä maailmassa tapahtuu. He yrittävät vaikuttaa asioihin. He vaikuttavat aktiivisesti ja osallistuvat politiikkaan. Ja he haluavat, että myös peleissä on enemmän merkitystä. Meidän on pakko päivittää näkemyksiämme nuoresta sukupolvesta ja siitä, mitä he haluavat.”

Ison pelitalon on toki vaikeaa ja riskaabelia kääntää kurssiaan niin pelinteossa kuin asenteissakin, mutta  Ubisoftilla ja Jade Raymondilla on ainakin näkemystä siitä, millaiseen suuntaan tulevia pelejä voitaisiin viedä. Iso pörssifirma tuskin tekee AAA-peliä Amazonin sademetsien hakkuista, mutta tärkeistä asioista voidaan ainakin vihjata tarinan lomassa. Joku tajuaa ja ymmärtää, toinen ei.

Lue juttu: The Kids are Alright – Jade Raymond on a Ubisoft future

Lisää aiheesta

Trials palasi kotiin – eli PC:lle!

Kaksi näkökulmaa länkkäreihin: länkkärikomedia siellä, länkkäriräiskintä tuolla

PETA loukkaantui AC IV:n valaanmetsästyksestä – mutta onko Ubisoft tekopyhä?

Ubisoft tahtoo korjata välinsä PC-pelaajien kanssa

Muropaketin uusimmat