Ubisoftin ympärillä kuohuu taas – kehittäjät romahtamispisteessä

28.03.2023 18:36 Muropaketin toimitus

Ubisoftin Just Dance -peliä kehittävällä studiolla työskentely ei ole yhtä tanssia, mutta toimintaa on onnistuttu viemään parempaan suuntaan.

Viime kuussa kävi ilmi, että Ubisoftin Beyond Good and Evil 2 -kehittäjät ovat joutuneet työskentelemään armottomasti pelin kimpussa. Nyt on selvinnyt, että vastaavaa tapahtuu myös Ubisoft Paris -studiolla, jossa kehitetään Just Dance -pelejä. Nimettöminä puhuneet kehittäjät ovat kutsuneet työolosuhteita “moraalisesti ja fyysisesti kuluttaviksi”. Asiasta on kirjoittanut NME.

Ubisoft Parisin työntekijöitä on painostettu jopa 13-tuntisiin työpäiviin – jotkut joutuvat tekemään tätäkin pidempiä työpäiviä. Studio on luvannut, että se palkkaa lisää työntekijöitä, mutta kehittäjien mukaan lupausta ei ole pidetty. Etenkin “ujoina pidettyjä” alaisia on peloteltu.

Anonyymien kehittäjien mukaan ongelmien ytimessä on johtoportaan epävarmuus esimerkiksi tuotantomoottorin valitsemisessa, vaikka projekti pitää viedä maaliin asti vain yhdeksässä kuukaudessa.

Studion työntekijät ovat kiitelleet sitä, että sen projektien varajohtajaksi palkattu Marie-Sophie de Waubert on ollut asiallinen johtaja, jota kiinnostaa yhtiön toimintatavat.

LUE MYÖS: Beyond Good And Evil 2:n tekeminen on taas vastatuulessa