Uncharted-ohjaaja lähti Naughty Dogilta – Jo toinen studion pääkehittäjä puolen vuoden sisään

04.01.2018 12:22 | Muropaketin toimitus

Uncharted: The Lost Legacyn toinen ohjaaja ja käsikirjoittaja jättää Naughty Dog -studion. Instagram-vihjailun perusteella hän siirtyy kehittämään Marvelin Avengersiin perustuvaa peliä.

Naughty Dog on menettänyt yhden keskeisimmistä kehittäjistään. Game Informer kertoo, että syksyllä ilmestyneen Uncharted: The Lost Legacyn luovana ohjaajana ja käsikirjoittajana tunnettu Shaun Escayg on lähtenyt studiolta. The Lost Legacyn ohella hän työskenteli muun muassa The Last of Us -pelin (2013) Left Behind -laajennuksen sekä Uncharted 4: A Thief’s Endin (2016) parissa.

Escayg on puolen vuoden sisään jo toinen Naughty Dogin keskeinen kehittäjä, joka on lopettanut työnsä studiolla. Syyskuussa kerroimme, kuinka Naughty Dogilla 18 vuotta työskennellyt, The Last of Usin toisena ohjaajana tunnettu Bruce Straley jätti studion pitkän loman jälkeen.

Kummankaan kehittäjän lopettamiseen studiolla ei näytä liittyvän erityistä draamaa. Escayg on myös antanut vihjauksen tulevista kuvioistaan julkaisemalla Instagramissa Avengersin logon. Game Informer arveleekin, että Escayg on liittynyt Crystal Dynamicsin kehittämän Avengers-pelin tuotantoon.

Kahden keskeisen kehittäjän lähteminen alle puolen vuoden sisään saattaa kuitenkin tarkoittaa, että Naughty Dogilla puhaltavat uudet tuulet. Lokakuussa studio sai myös negatiivista huomiota, kun entinen Naughty Dogin työntekijä syytti studiota asiattomasta irtisanomisesta sen jälkeen, kun hän oli raportoinut kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Naughty Dog vastasi tuolloin syytöksiin, ettei studiolla olla löydetty todisteita työntekijän väitteiden tueksi.

Naughty Dog kehittää parhaillaan The Last of Us Part II -peliä, jonka julkaisuajankohtaa ei ole paljastettu.