Unreal Tournament palaa – tekeminen aloitettiin eilen!

09.05.2014 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Unreal Tournament –pelisarja on yksi pelihistorian paremmista nettiräiskinnöistä. Harmi että sille kävi perinteiset: peli hiipui näkymättömiin, vaikka sillä olikin suuria tavoitteita ja pirun hyvä peruspelattavuus. UT halusi olla myös eSportsin edelläkävijä ja tarjota hyvät puitteet muun muassa ottelujen nettilähetyksille, mutta Epicit taisivat olla vähän liian aikaisin liikenteessä.

Nyt Unreal tekee kuitenkin paluutaan. Uuden Unreal Tournament –pelin kehittäminen nimittäin aloitettiin eilen.

Uusi UT on kuitenkin jotain vähän erilaista. Tekijätiimin mukaan peliä tehdään avoimen kehityksen periaatteella. Epicin kehittäjät, fanit ja Unreal Engine –pelimoottorin tekijät tuodaan yhteen niin foorumeilla kuin Twitch-striimeissä, ja pelaajia kuunnellaan alkumetreiltä lähtien. Pelin lähdekooditkin julkaistaan verkossa.

Lisäksi peli on ilmainen. Siis ilmainen, ei f2p eikä joukkorahoitettu. Epic hakee pelin rahoituksen latauskaupasta, jossa Epic, modaajat, skinnaajat ja muut luovat pelaajat voivat myydä luomaansa sisältöä. Epic ottaa muiden luomusten myynneistä siivun.

Kuulostaa jännittävältä, houkuttelevalta ja erikoiselta. Myös riskialttiilta. Mutta jos pelistä tulee hyvä ja suosittu, on sillä myös potentiaalia muchos profitiin.

Lisätietoja: The Future of Unreal Tournament Begins Today

Lisää aiheesta

Tactical Ops (PC)

Unreal Tournament – 15 uutta kuvaa 

Unreal Tournament 2004 (pc) 1

Unreal Tournament 3 (PS3, 360)