UUSIMMAT

World of Tanks -miljonääri rahoittaa Burman Spitfire-laivueen pelastamista

05.11.2012 15:30 Jukka O. Kauppinen

Wargaming.net-pelitalon toimari Victor Kislyi on mukava kaveri. Meillä oli oikein mukavat tarinatuokiot taannoin hänen käydessään Suomessa World of Tanks -pelin tiimoilta – ja käyttäessäni heitä Parolan panssarimuseossa Victorin mukaan tarttui monta kassillista tuliaisiakin museon kaupasta. Näin ihan mihinkäänliittymättömästi mainiten.

World of Tanksin, World of Warplanesin ja World of Warshipsin lomassa Victorilla on muitakin sotahistoriallisia harrastuksia. Kuten kadonneen Spitfire-laivueen etsintöjen rahoittaminen.

Ilmailuharrastajat ilahtuivat kovasti aiemmin tänä vuonna, kun julkisuuteen tuli tietoja erään pitkän etsintäprojektin uusimmista vaiheista. Tarinat näet kertoivat, että toisen maailmansodan aikana Burmassa kokonainen laivueellinen Spitifre Mark XIV -hävittäjiä oli haudattu maan uumeniin tarpeettomana ylijäämäroinana. Eräs ilmailuhistorioitsija oli etsinyt koneita jo vuosikymmeniä – ja lopultakin löysi ne! Tässä kohtaa tietysti kuviot sotkeentuivat, kun kaikenmaailman roistot ja grynderit yrittivät tunkea apajille, mutta tällä hetkellä näyttää onneksi siltä, että oikeus voittaa eivätkä asiattomat pääse vetämään välistä.

Vaan yhtä juttua minäkään en tiennyt ennen viikonloppua ja Telegraph-lehden artikkelia. Nimittäin sitä, että Wargaming.net-pelitalon omistaja, tämä samainen Victor Kislyi, on rahoittanut Spitfirejen etsintää.

Victor kuvailee Spitfirejen etsintöjä Indiana Jones -elokuvien kaltaiseksi jännitykseksi. Mitä sieltä löytyy vai löytyykö mitään?

Hyväntuulinen Victor GamesComissa

Mikä innoitti pelitalomiehen rahoittamaan projektia, jonka onnistumisesta ei ole vieläkään varsinaisesti takeita? Se selviää lukemalla Telegraphin juttu!

Lue juttu: Revealed: the wealthy backer helping the hunt for the buried Spitfires of Burma

Lisätietoja: Maahan haudattu hävittäjälaivue löytyi Burman viidakosta

Lisää aiheesta

World of Tanks -panssarisotapelin tekijät Panssarimuseolla

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9)

Lue myös

Carrier Command Gaea Mission (PC, Xbox 360)

Ei tullut Cypress Hill -laulajasta miljonääriä GTA:n kustannuksella

Fani modernisoi Descentiä Unreal Enginellä

Need for Speed: Most Wanted tuntuu avoimen riemastuttavalta kaahailulta