UUSIMMAT

Zelda sai kultaisen miekan

18.01.2012 12:30 | Jukka O. Kauppinen

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry on myöntänyt The Legend of Zelda: Skyward Sword -pelille kultalevyn osoituksena yli 10 000 kappaleen myynnistä. Wii-pelikonsolille saatavaa peliä kehutaan virallisen hypen mukaisesti näin:

The Legend of Zelda: Skyward Sword sisältää kaikki pelisarjalle ominaiset elementit sekä uuden tavan pelata Wii Plus -ohjaimella. Pelissä on upea tarina, mielikuvituksellinen maailma, eikä myöskään pulmanratkontaa ole unohdettu. Upeasti sävelletyt musiikit kruunaavat kokonaisuuden.

Pelin ainutlaatuisen graafisen ulkoasun perusteella voisi sanoa, että The Legend of Zelda: Skyward Sword on kuin upea maalaus, joka hämmästyttää katsojaansa yhä uudestaan. Uusin Zelda-seikkailu kuuluu Nintendon tähän mennessä suurimpiin Wii-pelijulkaisuihin.

”Uusin Zelda julkaistiin sopivasti joulumarkkinoille ja se otettiinkin perheissä avosylin vastaan. Jo 25 vuoden ikään päässyt Zelda-pelisarja uusiutuu kerta toisensa jälkeen ja siksi sen fanit jatkavat uskollisesti Zelda-seikkailujen parissa”, kommentoi Nintendoa maahantuovan Amo Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Minna Kaivola.

Peli sai kehuja myös Domen arvostelussa, jossa Tero Lehtiniemi kuvaili sitä muun muassa seuraavasti:

Skyward Swordissa on paljon sellaista minkä johdosta pelistä on helppo pitää, ja miksi varsinkin pelisarjalle sydämensä totaalisesti menettäneet suhtautuvat siihen jopa fanaattisesti. Se tarjoaa Zelda-mittapuulla huiman määrän tekemistä, ja maailmassa on lämmin ja hengittävä fiilis. Sivutehtävien ja kalliimpien esineiden vaatiman rahamäärän kerääminen tuovat siihen aivan uuden tyyppistä tavoituksellisuutta, mikä on pelkästään hyvä asia.

Lisätietoja: www.nintendo.fi/wii/pelit/top10/the-legend-of-zelda-skyward-sword

Lisää aiheesta

Legend of Zelda: Skyward Sword -ennakko (Wii)

Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

Jokaisella The Legend of Zeldalla on ollut jonkin sortin kantava teema, ja kuten Skyward Swordin nimestäkin voisi kuvitella, ovat uusimmassa tarinassa vahvasti läsnä sekä taivas, miekka että erityisesti taivasta kohti kohotettu miekka.

Lue myös

Hakkerit julkaisivat EA:n harvinaisen kauhuklassikon

Hitman: Absolution -haastattelussa IO Interactive

Uskomattoman omituisia pelikansia, osa II

Uusia kilpailuja: Twisted Metal ja Xotic