Pian ilmestyvän Battalion 1944 -sotapelin kehittäjät pestattu uuteen projektiin Square Enixille

07.11.2018 12:00 | Muropaketin toimitus

Square Enix on ostanut osuuden Bulkhead Interactive -studiosta ja tilannut kehittäjiltä uuden pelin.

Vuoden alkupuolella early access -versiona ilmestyneen Battalion 1944 -räiskintäpelin sekä kehutun The Turing Testin (2016) kehittänyt Bulkhead Interactive on tehnyt uuden yhteistyösopimuksen Square Enixin kanssa. Japanilaisyhtiö, joka toimii myös Battalionin julkaisijana, on ostanut 20 prosentin osuuden pelistudiosta.

Samalla Square Enix on tilannut kehittäjiltä kokonaan uuden pelin, kertoo asiasta uutisoiva Eurogamer. Projekti, josta ei ole paljastettu vielä mitään, on täysin uusi IP, eli se ei ole osa mitään aiempaa pelisarjaa.

Kiinnostavaa uudessa yhteistyössä on lisäksi se, että viime vuonna yhtiö myi Hitman-peleistä tunnetun IO Interactiven, ja ilmoitti samalla keskittävänsä resursseja ”avainsarjoihin ja -studioihin”.  IOI-studio muuttui tämän myötä indiekehittäjäksi.

Uusi sopimus Bulkheadin kanssa viittaa kuitenkin siihen, että Square Enix on muuttanut jossain määrin strategiaansa.

Battalion 1944 saa alkuvuodesta 2019 virallisen julkaisunsa. Vanhojen Call of Duty -pelien jalanjäljissä tehty räiskintäpeli ilmestyy paitsi PC:lle, myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Tarkka julkaisupäivä ei vielä ole tiedossa, eikä sekään, saapuuko peli kaikille alustoille samaan aikaan.

Battalion 1944 on yhä saatavilla varhaisversiona Steamista, jossa pelin hinta on 14,99 euroa. Sotaräiskintä on selvästi jakanut pelaajien mielipiteitä, sillä vain 51% sen saamista arvosanoista on positiivisia. Jää nähtäväksi, millaisen vastaanoton pelin lopullinen versio saa eri alustoilla.

Alta näet Battalion 1944:n trailerin viime talvelta.