UUSIMMAT

Pitkään ja miljoonabudjetilla kehitetty System Shockin uusintaversio lykätty vuoteen 2020

27.03.2018 13:30 | Muropaketin toimitus

System Shock

Klassikkopeli System Shockin uusintaversio ilmestyy kehitysongelmien vuoksi vasta parin vuoden päästä.

Nightdive Studios ryhtyi työstämään System Shockista (1994) uuden sukupolven versiota vuonna 2016, ja samana vuonna järjestetty Kickstarter-kampanja toi projektille myös 1,3 miljoonan dollarin rahoituksen. Hiljattain kuitenkin kerroimme, että valtavaksi paisunut projekti laitettiin jäihin, ja nyt studio on tarjonnut uuden arvion ilmestymisajankohdasta.

Kuten Games Industry raportoi, on Nightdive Studios asettanut tavoitteeksi, että uusittu System Shock näkisi päivänvalon vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Nightdiven toimitusjohtaja Stephen Kick on myös kertonut Game Developers Conferencessa tarkemmin siitä, mikä kehityksessä on mennyt pieleen.

”Ymmärsimme etenkin tukijoiden palautteen perusteella, että emme edenneet oikeaan suuntaan pelin kehityksessä”, Kick kuvailee. ”Se oikeastaan aiheutti sen muutoksen, jonka teemme nyt, eli palaamisen siihen, mitä esittelimme alkuperäisessä Unity-demossa.”

Jo aiemmin Kick kertoi, että budjetin ja kehitystiimin kasvaminen johtivat siihen, että kehitys ajautui kauemmas alkuperäisestä tavoitteestaan.

”Mitä enemmän teimme töitä pelin parissa, sitä enemmän halusimme tehdä, ja sitä kauemmas päädyimme niistä alkuperäisistä ideoista, jotka tekivät System Shockista niin loistavan”, Kick kertoo.

System Shockin uusintaversiota kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Macille ja Linuxille. System Shockille on kehitteillä myös täysmittainen jatko-osa System Shock 3, josta julkaistiin viime vuonna ensimmäisiä kuvituskuvia. System Shock 3:n kehityksestä vastaa OtherSide Entertainment -pelistudio.