UUSIMMAT

Star Wars -pelin droidi kuvattiin studiossa älyttömällä tavalla – näyttelijällä huilu nenässä

21.01.2020 12:01 | Muropaketin toimitus | 1

Star Wars Jedi: Fallen Order -pelin ihastuttava pikkudroidi BD-1 kuvattiin sekin motion capture -tekniikalla, mutta erittäin omaperäisesti.

Monissa AAA-peleissä käytetään nykyään motion capture tai performance capture -tekniikkaa näyttelijöiden roolisuoritusten taltioimiseen. Silti ei tulisi heti mieleen, että myös pikkuisella robotilla on oman näyttelijänsä.

VG24/7:n mukaan Star Wars Jedi: Fallen Order -pelin pikkudroidi nimeltä BD-1 (kuvassa) on sekin taltioitu samoissa kuvauksissa näyttelijöiden kanssa. BD-1:n roolista vastaa näyttelijä Gideon Emery, jota pelin motion capture -ohjaaja hehkuttaa maasta taivaisiin.

”Hän tekee mahtavia ääniä, ja meillä oli pahvimalli BD-1:stä”, kertoo ohjaaja Tom Keegan. ”Emery käytti sitä käsinukkena, ja hänellä oli nenähuilu, jolla hän teki ääniä keskusteluun.”

Emery siis näytteli BD-1:n roolia kuvauksissa ja muun muassa ”kiipesi” pahvirobotilla päätähti Cameron Monaghanin harteille. Droidin ääniin hän käytti todellakin nenään kiinnitettävää huilua, jotta Monaghan saattoi keskustella kumppaninsa kanssa aidosti.

Star Wars Jedi: Fallen Order ei täysin vakuuttanut Muropaketin arvostelussa, mutta juuri BD-1 ja sen kanssa käydyt keskustelut saivat kehuja myös omalta kriitikoltamme. Peli on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Keskustelu

Muropaketin uusimmat