Tehdäänkö perinteisiä GTA-pelejä enää? Kaksi syytä viittaavat pelisarjan muuttuneen pysyvästi

29.07.2020 11:06 | Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto Online on mullistanut Rockstarin hittisarjan lopullisesti.

Grand Theft Auto -sarja nousi menestykseen tarinallista yksinpeliä painottavilla open world -peleillä, mutta tämä kaava muuttui GTA Onlinen noustessa Rockstar Gamesin ja Take-Two Interactiven rahasammoksi. Pelin mikromaksut ovat tuottaneet yhtiöille tolkuttomia summia, mikä tiettävästi johti jopa GTA V:n yksinpelilaajennuksen hyllyttämiseen.

GTA Online on todennäköisesti syynä myös siihen, miksi uutta GTA:ta ei vieläkään ole tehty. Sen sijaan jatkuvasti suosittu GTA V tuodaan myös uuden sukupolven konsoleille.

What Culturen tuoreella videolla listataan GTA Onlinen nurjia puolia, ja siinä sivussa tehdään synkkä ennustus pelisarjan tulevaisuudesta: GTA palaa tuskin enää ennalleen.

GTA Onlinen hillittömän menestyksen arvellaan muuttaneen tapaa, jolla Rockstar suunnittelee pelejä. Tämä viittaa siihen, että joskus hamaassa tulevaisuudessa ilmestyvä GTA VI voi olla hyvin kaukana pelisarjan perinteistä. (Samaa ennusteli myös Muropaketin toimittaja pari vuotta sitten.)

Toinen syy, joka viittaa sarjan muuttuneen pysyvästi, on merkittävä muutos Rockstar Gamesilla. Kuten alkuvuodesta kerroimme, on GTA- ja Red Dead -pelien käsikirjoittajana ja yhtenä Rockstarin perustajista tunnettu Dan Houser jättänyt pelistudion taakseen. Jo tämä yksinään vihjaa siihen, että seuraavasta GTA:sta tulee olennaisesti erilainen peli.

GTA VI:sta liikkuu huhuja tasaisin väliajoin, mutta mitään virallista pelistä ei ole julkistettu. What Culturen videon GTA Onlinesta näet alta.