UUSIMMAT

Tulevan Call of Dutyn moninpeli kirjoittaa historian uusiksi: Ei hakaristejä, vaan tummaihoisia natseja

20.06.2017 22:02 | Muropaketin toimitus

Call of Duty: WWII sai viime viikolla trailerin, joka herätti kysymyksiä. Kehittäjät ovat vahvistaneet, että moninpelissä ei nähdä lainkaan hakaristejä.

Syksyllä ilmestyvä Call of Duty: WWII sijoittuu nimensä mukaisesti toiseen maailmansotaan ja pyrkii kuvaamaan sotatilannetta autenttisesti. Siksi muutama seikka kiinnitti pelaajien huomion viime viikolla julkaistussa trailerissa, jossa nähtiin pelikuvaa WWII:n moninpelistä.

Missä ovat kaikki hakaristit? Ja vilahtiko trailerilla tummaihoisia akselivaltojen sotilaita?

VG24/7:n mukaan yksi kehittäjästudio Sledgehammer Gamesin perustajista Michael Condrey on kommentoinut asiaa tuoreessa haastattelussa. Condreyn mukaan hakaristien käyttö oli yksi vaikeimmista asioista, joita kehittäjät joutuivat pohtimaan.

”Pelin kampanjassa meidän täytyy tasapainoilla autenttisuuden kanssa tehdäksemme oikeutta sille, että 100 miljoonaa ihmistä kuoli ihmiskunnan synkimpinä päivinä”, Conrdrey kuvailee. ”Joten tulette näkemään hakaristejä kampanjassa. Hyödynsimme sotahistorioitsijaa, jotta niiden käyttö on autenttista, kunnioittavaa ja hyvän maun mukaista.”

Moninpelissä hakaristejä ei kuitenkaan tulla näkemään.

”Haluamme pelaajakuntamme pelaavan yhdessä”, Condrey selittää. ”Haluamme kunnioittaa paikallisia tapoja ja lakeja ympäri maailmaa. Ja onhan se suoraan sanottuna synkkä symboli, johon liittyy paljon tunteita, jotka eivät vastaa moninpelikokemustamme.”

Toinen erikoisuus on, että moninpelissä pelaaja voi muokata hahmonsa rodullisuutta ja sukupuolta huolimatta siitä, kummalla puolella konfliktia hän taistelee. Toisin kuin yksinpelissä, moninpelissä pelaaja voi pelata myös akselivaltojen sotilaalla.

”Haluamme, että tässä on kyse sinusta”, Condrey selittää. ”Emme tee mitään kannanottoa akselivaltojen sotajoukkojen autenttisuudesta. Moninpelissä on kyse sinun asettumisestasi sosiaaliseen tilaan ja sotilaan rooliin.”

Call of Duty: WWII ilmestyy 3. marraskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.