UUSIMMAT

Uuden Nintendo-pelin menestys osoittaa, että karanteenin aikana kaivataan värikästä ja pirteää pelattavaa

24.03.2020 14:14 Muropaketin toimitus

Animal Crossing: New Horizons on noussut ennätyslukemiin heti julkaisuviikonloppuna.

Animal Crossing ei ole Nintendon suurimpia hittejä, ja siksi pelisarjan tuoreimman osan myyntiennätys onkin hieman yllättävä. Peli on noussut nopeimmin myyneeksi Switch-peliksi julkaisuviikonloppuna ainakin kahdessa valtiossa.

VG24/7 kertoo, että peli myi Japanissa enemmän kuin mikään Switch-peli on tähän mennessä myynyt ensimmäisen kolmen päivän aikana, ja samaa kertoo Game Fragger Ison-Britannian osalta. Japanissa se myi jopa enemmän kuin viime syksynä julkaistut Pokémon Sword ja Shield, ja pelin kerrotaankin myyneen Nintendon kotimaassa 1,3 miljoonaa kappaletta kolmessa päivässä.

Salaisuus Animal Crossingin menestykseen liittyy varmasti osittain sarjan kasvaneeseen suosioon, mutta myös koronaviruksen aiheuttamat eritykset ja uhkakuvat voivat selittää suosiota. Kun maailman tilanne on huolestuttava ja synkkä, on värikkääseen pelimaailmaan sijoittuva simulaatiopeli yhtäkkiä entistä houkuttelevampi pelivaihtoehto.

Animal Crossing: New Horizons tarjoaa myös entistä laajemman Animal Crossing -kokemuksen ja se tuo uusia ominaisuuksia immersiiviseen pelisarjaan. Peli on saatavilla ainoastaan Nintendo Switchille, ja alla olevalla trailerilla Animal Crossingin fanit kertovat mikä heitä pelissä eniten viehättää.