Uusimmat

20 euron tietokoneesta maksettiin 2400 euroa

11.01.2012 17:15 Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen pelikehittäjä David Braben on mukana työryhmässä, joka suunnittelee mahdollisimman pientä, halpaa ja näpsäkkää Raspberry Pi -nimistä tietokonetta. Laitteesta olisi tarkoitus tulla jopa vain 20 euron hintainen minilaite, jolla kuka tahansa voi opiskella vaikkapa ohjelmointia tai luoda asioita.

Raspberry Pi -säätiö myy eBay-nettihuutokaupassa kymmenen kappaletta varhaisia beta-kehitysversioita tulevasta tietokoneestaan. Laite on melkeinpä keräilykappale, sillä jos tuote joskus aikoinaan tulee kauppoihin, voivat niiden ostajat ylpeillä hienolla palasella mikroilun historiaa.

Ensimmäinen Raspberry Pi myytiin 2400 euron hintaan. Parhaillaan huutokaupattavana on toinen Raspberry Pi -emo, jonka hinta on noussut jo 2650 euroon.

Raspberry Pi on täysin toimiva Linux-tietokone, jonka USB-muistitikun kokoisessa rungossa on 700 megahertsinen ARM11-prosessori, 128 Mt muistia ja OpenGL-pohjainen näytönohjain. Tikun toiseen päähän liitetään USB:llä näppäimistö, toisessa päässä on puolestaan HDMI-liitin näyttöä varten. Vielä SD-kortti tallennuslaitteeksi ja virtajohto, niin laite on täysin käyttövalmis.

Braben toivoo saavansa laitteen teolliseen tuotantoon vuoden kuluessa. Sen tärkeimmäksi kohderyhmäksi nähdään lapset, nuoret ja opiskelijat, joiden toivotaan oppivan sen kautta ohjelmoinnin, tekemisen ja luomisen saloja.

Lisätietoja: http://www.raspberrypi.org/

Lisätietoja: eBay – Raspberry Pi Model B beta board – #02 of a limited series of 10

Lue myös

Diablo III ei tule helmikuun alussa

Kenraali RAAM hyökkää Gears of War 3:n lisärissä

Konsolien kokoajat uhkasivat joukkoitsemurhalla

Wiikon wanha: Syndicate – korporaatiodystopiaa ja huumehemmoja

Muropaketin uusimmat