Uusimmat

Duke Nukem Forever -riita kuumenee

19.05.2009 13:25 Jukka O. Kauppinen

Onko 3D Realms kuollut vai ei? Onko Duke Nukem Forever haudattu vai ei? Kuka helkkari sen tietää. Vain se on selvää, että sotku pahenee päivä päivältä koko ajan.

Viimeisen parin viikon aikana pelialalla on huhuttu vahvasti, että 3D Realms/Apogeen toimitusjohtaja on kaupitellut Duken julkaisuoikeuksia pitkin poikin pelimaailmaa, firmalta toiselle. Huhut saivat vahvistuksen suoraan mestarin itsensä suusta. Onpa samaan syssyyn puheltu myös 3D Realmsin myynnistä eniten tarjoavalle.

Samaan aikaan Take-Two on puolestaan tarjonnut Duke Nukem Foreverin oikeuksia takaisin 3D Realmsille, tiettävästi 30 miljoonalla dollarilla.

Eli sekä 3D Realms että Take-Two ovat yrittäneet myydä pelin julkaisuoikeuksia.

Samalla Infogramesin putoaminen soppaan on saanut hieman lisäselvitystä. Infogrames oli näet aikaisemmin Duken julkaisija, mutta Take-Two osti julkaisuoikeudet vuonna 2000 12 miljoonalla dollarilla. Siis Infogramesilta. Siksi 3D Realms ei ole koskaan nähnyt Take-Twon miljoonia. Siksi 3D Realms on koko ajan väittänyt tehneensä peliä omalla kustannuksellaan. Mutta vuonna 2007 3D Realms ja Take-Two tekivät sopimuksen, jonka detaljeja ei ole paljastettu. Mistä firmat sopivat? Onko raha vaihtanut omistajaa?

Take-Twon näkemyksen mukaan 3D Realms on heille velkaa ”miljoonia dollareita sopimusrikosta.”

Odotamme seuraavaa kierrosta popcornit paukkuen. Tapahtumaketjujen kokoaminen loogiseksi tarinaksi on jännittävää salapoliisintyötä, kun erilaisia omista lähteistä kuultuja tiedonmuruja yhdistellään eri sivustojen jatkokertomuksista löytyviin uusiin tiedonrippeisiin. Tulos on pelialan lystikkäintä saippuaoopperaa sitten GTA4:n julkaisun.

Lähteitä: hevosmiesten tietotoimisto & eDomen huhupartio – 3D Realms Vs. Take-Two Getting UglyTake-Two Sues 3D Realms for Failing to Deliver Duke Nukem Forever

Lisää aiheesta

3D Realms jatkaa eloaan, Duke Nukem Forever ei

3D Realms Take-Twon vaatimuksista: emme ole nähneet penniäkään

Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen

Duke Nukem Foreverin julkaisija haastoi 3D Realmsin oikeuteen

Duke Nukem sai kirveestä – 3D Realms suljetaan

Oliko DNF alusta alkaen vain hämäystä?

Lue myös

Arvostelu: I-Fluid (PC)

EU pelaajien turvana, pelikehittäjien vaarana

Pelitaidepläjäys scifillä, kuusnepalla, New Yorkilla ja avaruusmuukalaisilla

Secret Weapons of the Luftwaffe muuttui juuri todeksi