Uusimmat

PSN-hakkerit saattoivat viedä myös käyttäjien luottokorttien tiedot

26.04.2011 09:00 Miikka Lehtonen

Kuten kaikki saitin PlayStation 3 -pelurit ovat jo varmasti huomanneet, PlayStation Network on yhä kumossa. Huomenna tulee täyteen viikko katollaan oloa, eikä Sony osaa vieläkään kertoa, milloin serverit nousevat. Mutta tämä ei ollut se huono uutinen: firman edustajat ovat kertoneet lehdistölle, etteivät he tiedä vielä, veivätkö PSN:n kaataneet hakkerit myös käyttäjien luottokortit.

Tapahtui viime keskiviikkona: PlayStation Network kaatui. Aluksi muka jostain määrittelemättömästä verkkovirheestä johtunut katkos muuttui vakavammaksi, kun Sony tunnusti viikonloppuna, että sen takana olivat hakkerit. Hakkereita ei tietenkään nimetty, joten vielä on epävarmaa, ovatko katkoksen takana esimerkiksi 4Chanin vesipäät vai vakavammat tekijät. Anonymous on kiistänyt liittyvänsä mitenkään asiaan ja oli se porukka mitä tahansa, niin ei ainakaan vaatimatonta. Kuka siis on vastuussa?

Erityisen huolestuttavaa on se, että PC World -lehdelle antamansa kommentin perusteella Sony epäilee, että hakkerit ovat saattaneet saada aikaan pahempaakin, sillä firman edustajat tunnustivat, että he eivät vielä pysty sanomaan, ovatko hakkerit kenties vieneet mukanaan myös käyttäjien luottokorttien tietoja tai muita arkaluontoisia tunnisteita. Bisneskielessähän tämä tietenkin tarkoittaa, että firman edustajat pelkäävät kovasti näin tapahtuneen, mutta toivovat samalla tosi lujasti, ettei niin olisi ja yrittävät pelata aikaa.

Olemme nyt siis tilanteessa, jossa emme oikeastaan tiedä yhtään mitään, koska Sonyn edustajat eivät kerro asiakkailleen oikeastaan yhtään mitään. PlayStation Network on kumossa ja nousee pystyyn jossain vaiheessa. Hakkerit ovat saattaneet viedä lukemattomien käyttäjien luottokortit, mutta koska firma ei suostu vahvistamaan tai kumoamaan sitäkään tietoa, kukaan ei voi hengähtää helpottuneesti tai esimerkiksi kuolettaa luottokorttiaan, vaan kärvistely jatkuu.

Palaamme asiaan kun jotain konkreettista tapahtuu. Koska tämä vaatisi sitä, että perinteisiin nojaava japanilaisfirma oppisi kommunikoimaan asiakkaidensa kanssa, näin tuskin tapahtuu aivan nopeasti. Ihmettä odotellessa, siis.

Päivitys 10:51: Pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, mutta Sony oli näemmä juuri torstaina läjäyttänyt maksullisesta PlayStation Plus -palvelustaan erikoistarjouksen: 15 kuukautta plussalla höystettyä PlayStation Networkiä vain 12 kuukauden hinnalla. Ja sitten systeemi romahti. -JOK

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

C-64. Nainen. Imhotep. Mutta mitä ihmettä?

Portal on muutakin kuin kasa paskoja nettimeemejä

Haluatko haista örkiltä tai Cthulhulta? Osta hajuvettä ja anna palaa!

iOS-pelit testissä 2: Neuroshima Hex, Memodies, Get Outta My Galaxy!, Bang! ja Cut the Rope

Muropaketin uusimmat