Videogalleria: Tässä ovat Death Strandingin suurimmat cameot ja pelin parhaat yksityiskohdat

17.11.2019 12:00 Tuukka Hämäläinen

Odotettu toimintapeli Death Stranding ilmestyi reilu viikko sitten. Kokosimme yhteen pelin suurimpia cameo-yllätyksiä, easter egg -salaisuuksia ja yksityiskohtia.

Death Stranding ilmestyi 8. marraskuuta, joten nyt on varmasti jo turvallista paljastaa yksityiskohtia pelistä. Kokosimmekin tähän juttuun videonäytteiden kera joukon hienoimpia ja kiinnostavimpia asioita, jotka kriitikomme kohtasi pelin aikana.

Spoilerivaroitus on yhä paikallaan: tämä galleria ei paljasta mitään Death Strandingin juonesta, mutta se sisältää toki monia sivuhahmoja ja pelillisiä ominaisuuksia. Jos kuitenkin haluat säilyttää pelin salaisuudet, kannattaa lukea sen sijaan vaikka spoilerivapaa arvostelumme tai aloittelijoiden vinkkipaketimme.

1. Cameo: Conan O’Brien

Jo etukäteen paljastettiin, että koomikko Conan O’Brien on mukana Death Strandingissa. O’Brien skannattiin peliin, ja toisin kuin muut pelin cameo-tähdet, hän myös näyttelee itse Wandering MC -roolihahmonsa repliikit.

2. Cameo: Geoff Keighley

Toinen merkittävä cameo-rooli nähdään Geoff Keighleyltä, joka tunnetaan pelialan vaikuttajana, pelitoimittajana ja The Game Awards -gaalan perustajana. Keighleyn mukaan on mallinnettu hahmo nimeltä Ludens Fan, jota ääninäyttelee Matthew Mercer.

3. Cameo: Edgar Wright

Ensimmäinen pelin ohjaajavieraista on muun muassa Shaun of the Deadista ja Baby Driverista tunnettu Edgar Wright. Hänet skannattiin pelin tarinassa väistämättä kohdattavan Thomas Southerlandin hahmoa varten, jota näyttelee Matthew Yang King.

4. Cameo: Jordan Vogt-Roberts

Wrightin ohella myös Kong: Skull Islandin ohjaaja Jordan Vogt-Roberts nähdään pelissä hahmomallina. Hän on valmistellut pitkään Hideo Kojiman legendaariseen Metal Gear -pelisarjaan perustuvaa elokuvaa, mikä selittää hänen cameonsa Death Strandingissa. Vogt-Robertsin mukaan on mallinnettu hahmo nimeltä The Film Director, jota näyttelee Robbie Daymond.

5. Cameo: Tommy Wirkola

Ja onpa pelissä mukana vielä kolmaskin elokuvaohjaaja, Dead Snow -elokuvista parhaiten tunnettu Tommy Wirkola. Hänen mukaansa on mallinnettu pelissä väistämättä kohdattava sivuhahmo Phillip North, jota ääninäyttelee Keith Silverstein.

6. Cameo: Hirokazu Hamamura

Tämä cameo voi vaatia enemmän selitystä. The Collector -hahmon mallina toimiva Hirokazu Hamamura tunnetaan japanilaisen Famitsu-pelilehden entisenä päätoimittajana, ja hänen läsnäolonsa pelissä on jo Kotakun mukaan aiheuttanut meteliä Japanissa. The Collectorin ääninäyttelijänä toimii Tom Choi.

7. Cameo: Sam Lake

Listamme viimeinen cameo ei suomalaispelaajille paljon esittelyä kaipaa. Veteran Porterin hahmoa varten skannattu Sam Lake, eli siis Sami Järvi, tunnetaan paitsi Remedy Entertainmentin käsikirjoittajana, myös Max Paynen alkuperäisenä mallina. Veteran Porterin äänenä toimii Liam O’Brien.

8. Horizon Zero Dawn

Kuten kaikki yhtään pidemmälle edenneet Death Stranding -pelaajat ovat varmasti huomanneet, on pelissä runsaasti viittauksia pari vuotta sitten ilmestyneeseen Horizon Zero Dawniin (2017). Pelaajat voivat nimittäin avata ja rakentaa useampia peliin viittaavia hologrammeja, joista suurin ja vaikuttavin nähdään alla olevalla videolla.

9. Kaiku vastaa

Death Strandingissa ei varsinaisesti kohdata muita pelaajia, mutta joskus huutoonsa voi saada vastauksen. DualShock 4 -ohjaimen kosketupadia painamalla pelihahmo Sam voi huutaa tervehdyksen, ja joskus tähän saa myös vastauksen, kuten alla olevalla videolla. Arvelemme tämän tapahtuvan silloin, jos toinen pelaaja on omassa pelissään sopivan lähellä.

10. Sattuiko vahinko?

Sam voi pelissä käydä myös pissalla, mitä ominaisuutta esiteltiin mediassa jo ennen pelin julkaisua. Jos painikkeiden kanssa sählää sopivasti, voi Samille käydä myös pieni vahinko.

11. Tähdet tähdet

Seuraava yksityiskohta tulee vastaan vain pelaajilla, jotka näkevät todella vaivaa Death Strandingin sivutehtävien eteen. Sam voi nimittäin kasvattaa yhteyttään eri sivuhahmoihin ja tukikohtiin, ja jos mittarin saa täyteen, antaa jokainen sivuhahmo Samille palkinnoksi yhden tähden.

Tätä seuraavalla videolla Sam sitten lisää pikkuisen tähden housujensa koristeeksi, ja nämä tähdet myös lisääntyvät sitä mukaa kun mittarit täyttyvät. Alta näet yhden esimerkkitilanteen.

12. Kuumat lähteet

Kuumat lähteet eivät ole mikään easter egg -salaisuus, mutta niitä on pelimaailmassa aika harvassa, ja koko pelin voi läpäistä sattumatta yhdenkään kohdalla, saati kylpemättä. Jos Sam kuitenkin menee kylpyyn, palautuvat hänen energiansa, ja BB innostuu jopa uimaan omassa säiliössään, kuten alla olevalla videolla.

13. Maanvyöryt

Death Strandingissa on paljon vuoristoista maastoa, ja joskus pelaaja voi todistaa jopa lumi- tai maanvöyryjä. Alla olevalta videolta näet zip line -kaapelin kyydistä, miltä maanvyöry näyttää lumisilla huipuilla.

Death Stranding on saatavilla PlayStation 4:lle, ja ensi vuonna se ilmestyy myös PC:lle.