Uusimmat

F.E.A.R. Perseus Mandate (PC)

24.01.2008 17:52 Eric Hartin

F.E.A.R. Perseus Mandate on toinen itsenäinen lisäpaketti menestyksekkääseen F.E.A.R.-räiskintään. Kuten ensimmäisen lisäpaketin kanssa, Perseus Mandate ei ole alkuperäisten kehittäjien vaan sarjaa jatkaneen TimeGaten käsialaa.

Lopputulos kierrättää kaikki vanhat alkuperäisen pelin elementit eikä tuo yhtälöön yhtään mitään uutta.

Väritön

Perseus Mandate kertoo tarinaa, jolla ei F.E.A.R.:in universumin lisäksi ole mitään tekemistä alkuperäisen pelin kanssa. Edellisten pelien pääpirut Alma ja Paxton Fettel vain vilahtavat parissa kohtaa. Muuten tarjolla on mielenkiinnotonta salajuonihuttua, jonka kaava on kaikille tuttua. Edes hahmot eivät herätä kiinnostusta.

Jos F.E.A.R.:in suurin murheenkryyni olivat ankeat kentät, ei Perseus Mandate edes yritä parantaa tällä saralla. Päinvastoin, kentät näyttävät täysin samoilta. Harmaata varastoa, toimistoa ja viemäriä.

On  vaikea uskoa, kuinka vanhentuneelta Perseus Mandate näyttääkään. Alueet näyttävät palikkamaisilta ja ankeilta. Moottoria ei ilmeisesti ole tarkoitettu laajempien alueiden mallintamiseen, sillä ruudunpäivitys notkahtelee asetuksista riippumatta.

Joskus kehittäjät ovat yrittäneet kunnianhimoisempia alueita, mutta monet näistä kapsahtavat katajaan. Säikyttely on sentään ihan onnistunutta, mutta niihin fiiliksiin päästään vasta loppupuolella. Sitä ennen pitää jaksaa rämpiä se toinen puoli.

Hajuton

Jopa vastustajat ja aseet ovat pitkälti samoja kuin pääpelissä. Uusia vastustajatyyppejä on vain yksi, uusia aseita ruhtinaalliset kolme.

Uusimman lisäpaketin juju on tiimityöskentely. Pelaajaa seuraa pari tekoälyn ohjastamaa kaveria, jotka hoitavat hommansa kiitettävän hyvin. Sinänsä hieno idea, mutta iso osa peliajasta kulutetaan kuitenkin sooloillen milloin mistäkin syystä. Kavereita olisi mieluusti nähnyt enemmänkin.

Mauton

Mitä moninpeliin tulee, se on sitä tasan samaa präiskyttelyä, jota jaetaan ilmaiseksi F.E.A.R. Combatin muodossa. Paitsi että kentät ovat alkuperäistäkin tylsempiä harmaita käytäviä. Ilmeisesti suuri kansakin on samaa mieltä, sillä pelaajia ei palvelimilta liiemmälti löydy.

Onko Perseus Mandate täysin kehno peli? Ei. Se on vain keskinkertainen ja turha. Jos Perseus Mandate kiinnostaa, kannattaa mieluummin vaikka pelata ensimmäinen F.E.A.R. uudestaan läpi. Kokemus on tuskin yhtään sen yllätyksettömämpi kuin Perseus Mandate.

 

Tekijä: TimeGate
Julkaisija: Vivendi
Testattu: PC Athlon X2 3800+, Geforce 7800GS, 2 Gt muistia
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: 3 GHz prosessori, 256 Mt DX9-yhteensopiva näytönohjain, 1 Gt muistia
Pelaajia: 1, 2-32 verkossa
Pelin kotisivu: http://www.whatisfear.com

 

Lue lisää eDomesta

Blacksite: Area 51 (PC, PS3, 360)

Call of Duty 4 (PC, PS3, 360)

Clive Barker’s Jericho (PC, PS3, 360)

Cold Fear – kylmää kauhua

F.E.A.R (PS3)

F.E.A.R. (PC)

F.E.A.R. Files (360)

Gears of War (PC)

Half-Life 2: The Orange Box (PC, PS3, 360)

Metroid Prime 3: Corruption (Wii)

Shadowgrounds Survivor (PC)