Uusimmat

Xbox-johtaja: ”Myrkyllinen käytös ei satuta vain yksilöä, vaan koko pelialaa”

22.02.2018 10:49 Muropaketin toimitus

Xbox-johtaja Phil Spencer on ottanut vahvasti kantaa moniarvoisuuden ja hyväksynnän puolesta peliteollisuudessa.

Viime vuosina on keskusteltu runsaasti pelialan ja eri pelaajakuntien vihamielisyydestä, joka kohdistuu etenkin naisiin ja vähemmistöihin. Nyt myös Xbox-johtaja Phil Spencer on ottanut asiaan kantaa parhaillaan käynnissä olevassa pelialan DICE Summit -tapahtumassa pitämässään puheessa.

Spencer kannusti puheessaan pelikehittäjiä luomaan maailmoita, jotka ottavat huomioon kaikki pelaajat. Hän myös tunnustaa Microsoftin omat aiemmat hairahdukset, kuten vuoden 2016 Game Developers Conferencen vähäpukeiset naistanssijat.

Spencer kertookin, että hänen aikanaan yhtiössä on alettu toimia uudella tavalla.

”Myrkyllinen käytös ei satuta vain yksilöä, vaan koko teollisuuttamme”, Spencer toteaa Polygonin mukaan. ”Meidän täytyy kysyä itseltämme: Luommeko maailmoita, joissa kaikki meistä voivat kukoistaa ja saavuttaa enemmän?”

”Kulttuuri voi olla työkalu, jonka avulla voimme toteuttaa pelaamisen todellisen potentiaalin ja voiman. Aika hoitaa kulttuurimme kuntoon on juuri nyt”, Spencer julistaa.

”On kasvava velvollisuutemme tehdä pelaaminen kaikille sopivaksi.”

Naisten ja vähemmistöjen heikko asema ja edustus, sekä myrkylliset pelaajayhteisöt, ovat pelialan suurimpia ongelmia. Vuonna 2013 käynnistyneen gamergate-kohun jälkeen on keskustelu erityisesti esimerkiksi naispelaajiin kohdistuvasta vihamielisyydestä. Elokuvateollisuuden tapaan myös pelialalta on paljastunut seksuaalista hyväksikäyttöä ja seksismiä.