Uusimmat

Vaihteeksi jotain tanssittavaa!

08.12.2011 19:45 Jukka O. Kauppinen

Kinectin ja muidenkin liikeohjainten tanssipelit ovat olleet pääsääntöisesti hirveää kuraa. Ei siis ihme, että Juho Anttila ilahtui, kun vastaan tuli kerrankin jotain oikeasti hyvää. Nimittäin Dance Central 2!

Tanssipelit ovat sosiaalista viihdettä, jotain, minkä tukemisessa ensimmäinen Dance Central ei aivan onnistunut. Jatko-osa korjaa tämän puutteen. Nyt Kinectin kaksinpeliominaisuuksista otetaan kaikki irti. Tanssia voi joko samassa joukkueessa yhteistyönä tai toisiaan vastaan kilpailumuodossa.

Jälkimmäisessä tapauksessa pelaajat kilpailevat siitä, kumpi saa kerättyä kappaleen aikana muhkeamman pistepotin. Koreografiat ovat tuttuja, mutta niitä rytmitetään hieman yksinpelistä poikkeavalla tavalla. Tämän tästä jommalla kummalla pelaajalla on soolovuoro, jolloin kaveri ei kerää pisteitä.

Välillä kisataan oikein viimeisen päälle vastakkain vapaaosiossa. Ruudulla näkyy kerrallaan neljä liikettä, joista mitä tahansa voi yrittää toistaa. Se, joka saa ensimmäisenä toistettua tietyn liikkeen kerää tämän ja liikkeestä myönnettävät pisteet itselleen. Lunastettujen liikkeiden tilalle pompsahtaa oitis uusi, joten tanssi ei taukoa hetkeksikään.

Moninpelimuotoja yhdistää erinomainen tekninen toteutus. Toinen pelaaja tunnistetaan vaivattomasti ja tanssi sujuu aivan yhtä sulavasti kuin yksinkin pelatessa. Peliin liittyminen ja siitä poistuminen on myös tehty äärimmäisen helpoksi.

Lue koko arvostelu: Dance Central 2 (Xbox 360)

Lisää aiheesta

Dance Central 2 -haastattelu – mikä on musapelien tulevaisuus?

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja KinectimalsGuitar Hero (PS2)

The Beatles: Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)