Uusimmat

Xbox One pieksi PlayStation 4:n USA:ssa ja Englannissa

12.12.2014 13:00 Muropaketin toimitus

Konsolisodan tämän sukupolven erä on mennyt aika Sony-voittoisesti. Microsoft aloitti homman takajalalta ja melkoisen PR-kuilun takaa, joten Sonyn on ollut helppo myydä omaa konsoliaan. Mutta viime kuussa asetelma muuttui.

Microsoftin alku konsolisodan tähän erään ei olisi voinut olla paljon kehnompi. Konsolin julkaisua edeltävien kuukausien olisi pitänyt olla hypen täyttämää odotusta, mutta sen sijaan firman edustajat saivat taistella piruja vastaan joka rintamalla. Vielä ikävämpää heidän perspektiivistään oli se, että ongelmat olivat täysin itseaiheutettuja. Muistanemme pitkään toissavuoden DRM-painajaiset, ristiin toistensa lausutoja ”korjaavat” edustajat ja muut ongelmat. Niinpä ei olekaan mikään ihme, että PlayStation 4 on myynyt Xbox Onea enemmän.

Microsoft ei kuitenkaan ole luovuttanut, vaan taistelee yhä. Firma on korjannut aktiivisesti konsolinsa puutteita, leikannut hintoja ja puskenut markkinoille pelejä ja vaikutus alkaa hiljalleen tuntua. Xbox One kun oli viime kuussa myydyin konsoli sekä Yhdysvalloissa että Englannissa.

Meillä Domessa ei tietenkään ole omaa lehmää kummankaan firman ojassa, mutta onhan se nyt kaikkien etu, että kilpailutilanne pysyy tiukkana. Silloin hyötyvät kuluttajat kun firmat joutuvat vähän kiristämään omaa vyötään liehitellessään meitä.

Lähde: Twitter