Uusimmat

Batman tulee taas, mutta millaisella ryminällä? Arvostelussa Arkham Origins!

11.11.2013 19:00 Muropaketin toimitus

Ne kaksi edellistä Batman-peliä olivat täyttä rautaa. Tai no, Arkham Asylum oli täyttä rautaa, Arkham City 90% rautaa. Mutta nyt kuvioissa on uusi kehitystiimi ja pelin nimenä on ”sivuseikkailu”. Voiko näistä asetelmista muka nousta samoihin korkeuksiin?

Vastaus on tietenkin ”ei”. Arkham Origins ei ole edeltäjiensä tasoinen peli. Mutta onko se silti pelaamisen arvoinen? Tarina ainakin vaikuttaa lupaavalta

Arkhamissa on jouluaatto, mutta ei kovin iloinen sellainen. Hirvittävä lumimyrsky on pakottanut kaikki kunnialliset ihmiset piilottelemaan kodeissaan, mikä toki heille sopiikin, sillä kaduilla riehuu loputon rikollisten joukkio. Korruptoituneet poliisivoimat ovat rikollisten edessä voimattomia ja usein suoraan heidän komennossaan. Kaupunki huutaa pelastajaa ja sellaisen se myös saa.

Arkham Originsin alussa Batman on vielä suuren yleisön silmissä tuntematon tekijä. Varjoissa kuiskitaan mystisestä lepakosta, joka saalistaa rikollisia yön pimeydessä. Poliisit kiistävät kaiken, mutta vannovat keskenään, että jos väkivaltaisen hulttion käsiinsä saavat, niin Battikselle on luvassa kurinpalautusta.

Tähän myräkkään Bruce Wayne sitten suuntaa tutkimaan vankilapakoa, jonka on järjestänyt pahamaineinen Black Mask. Ei mene aikaakaan ennen kuin Batmanin ja pahiksen sukset ovat kunnolla ristissä, sillä Black Mask on palkannut kuusi kivikovaa salamurhaajaa yhdellä tarkoituksella: tappakaa lepakko. Tänään.

Mutta entä itse peli? No, lue ja ota selvää!

Lue koko arvostelu