Uusimmat

15 peliä, joita odotamme vuodelta 2022 eniten – Dead Space, Horizon Forbidden West, Elden Ring, uusi God of War…

26.12.2021 10:00 Muropaketin toimitus

Vuosi 2022 tuo mukanaan monia odotettuja pelejä God of Warista ja Horizon Forbidden Westistä lähtien. Listasimme 15 peliä, joita odotamme tulevalta vuodelta.

Uusi vuosi, uudet pelit.

Vuonna 2022 ilmestyy useita suuria pelejä, odotettuja jatko-osia ja uusia tulokkaita. Alla olevalta listalta löydät pelit, joita Muropaketin toimitus odottaa kieli pitkällä.

Pelit on listattu ilmestymisjärjestyksessä, nykyisten tietojen perusteella. Kaikille peleille ei ole vielä ilmoitettu tarkempaa julkaisupäivää, joten jätimme ne listan hännille.

1. Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction

Alun perin nimellä Outbreak julkistettu Rainbow Six Extraction vie Ubisoftin suositun räiskintäpelisarjan uusiin sfääreihin. Suositusta Rainbow Six Siegestä versonnut tiimiräiskintä viskaa pelaajat kamppailemaan ulkoavaruuden parasiittiolentoja vastaan monipuolisilla kartoilla ja moniosaisissa tehtävissä. Pariin kertaa lykätty Rainbow Six Extraction ilmestyy 20. tammikuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, Amazon Lunalle ja Google Stadialle.

2. Dying Light 2: Stay Human

Alkuvuodesta riittää apokalyptista tunnelmaa, kun Techlandin suositun Dying Light -pelin jatko-osa ilmestyy viimeinkin. Pitkään viivästynyt, massiivinen open world -toimintarope tuo takaisin edellisen pelin innovatiivisen parkour-liikkumisen, mutta Eurooppaan sijoittuva avoin pelimaailma on suurempi kuin ennen, ja pelaaja pääsee myös teoillaan vaikuttamaan siihen, kuinka koko pelimaailma kehittyy. Dying Light 2: Stay Human ilmestyy 4. helmikuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.

3. Total War: Warhammer 3

Creative Assemblyn suositut Total War -strategiapelit eivät paljon esittelyjä kaipaa, eivätkä myöskään niiden Warhammer-maailmaan sijoittuvat spin off -pelit. Aiemmat Total War: Warhammer -pelit olivat lähes viiden tähden huippustrategiaa, ja pian ilmestyvä kolmas osa laajentaa ennestään tuhtia pelisarjaa Kaaoksen jumalilla ja muilla uusilla kansoilla. Total War: Warhammer 3 ilmestyy PC:lle, Linuxille ja Macille 17. helmikuuta.

4. Horizon Forbidden West

Myös Guerrilla Gamesin ylistetty ja suosittu toimintaroolipeli Horizon Zero Dawn saa viimeinkin jatkoa. Upeaan scifi-maailmaan sijoittuva peli jatkaa Aloyn tarinaa, ja tällä kertaa nuori metsästäjä lähtee etsimään uutta apokalyptista uhkaa Pohjois-Amerikan länsirannikolta. Luvassa on myös rutkasti uusia peliominaisuuksia, ja pelaajat pääsevät muun muassa sukeltamaan ja kiipeilemään vapaasti laajassa pelimaailmassa. Horizon Forbidden West ilmestyy 18. helmikuuta PS4:lle ja PS5:lle.

5. Elden Ring

Alkuvuodesta näkee päivänvalon myös Dark Souls -kehittäjien odotettu toimintaroolipeli Elden Ring. Yhteistyössä Game of Thronesin luoneen kirjailija George R.R. Martinin kanssa tehty Elden Ring heittää pelaajat aivan uuteen, tummansävyiseen fantasiamaailmaan, ja lopputulos tuntui todella vakuuttavalta jo Muropaketin ennakkotestissä. Elden Ring ilmestyy 25. helmikuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Odotettu Elden Ring -toimintaroolipeli tuntuu ihan Dark Souls 4:ltä, jonka maailma jatkuu silmänkantamattomiin

6. Gran Turismo 7

Uusi PlayStation-sukupolvi on ollut markkinoilla jo yli vuoden, mutta vasta nyt olemme saamassa uuden sukupolven Gran Turismo -pelin. Pleikkarin ajopelien lippulaiva ilmestyy ensi kertaa kahdelle sukupolvelle, mutta se ottaa tietenkin kaiken ilon irti PS5:n uuden sukupolven ominaisuuksista. Luvassa on siis suurella todennäköisyydellä yksi kaikkien aikojen kauneimmista ajopeleistä. Gran Turismo 7 ilmestyy 4. maaliskuuta PS4:lle ja PS5:lle.

7. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

S.T.A.L.K.E.R. -kulttipeleille on odotettu jatkoa jo yli vuosikymmenen ajan, mutta nyt näkyy viimeinkin valoa tunnelin päässä.  S.T.A.L.K.E.R. 2 oli pitkään tuotantolimbossa, mutta nyt uusi postapokalyptinen FPS-seikkailu vie jälleen pelaajat Vyöhykkeelle kohtaamaan saastuneen maailman kauhut. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl ilmestyy 28. huhtikuuta PC:lle ja Xbox Series X/S:lle.

8. Saints Row

Suositulle Saints Row -pelisarjalle uusi vuosi tarkoittaa uutta tulemista. Alkusyksystä ilmestyvä peli on nimeltään yksinkertaisesti Saints Row, ja sen kerrotaan olevan reboot koko sarjalle. Peli sijoittuu fiktiiviseen kaupunkiin Yhdysvaltain etelässä, ja pelaaja pääsee suorittamaan tehtäviä kolmen rikollisjengin hallitsemassa, laajassa pelimaailmassa. Saints Row ilmestyy 23. elokuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

9. Starfield

Varmasti yksi vuoden odotetuimmista peleistä on Bethesdan kehittämä scifi-roolipeli Starfield. The Elder Scrollsin ja Falloutin kehittäjät ovat nyt täysin uuden IP:n kimpussa, ja peli viskaa pelaajan 2300-luvulle avaruustutkijaksi, keskelle suuren sodan jälkeistä haurasta rauhantilaa. Starfield ilmestyy 11. lokakuuta PC:lle ja Xbox Series X/S:lle.

10. A Plague Tale Requiem

Pari vuotta sitten ilmestynyt keskiaikaseikkailu A Plague Tale: Innocence sai Muropaketin arviossa melkoisesti kritiikkiä, mutta pelistä on tullut suhteellisen suosittu ja sen keräsi jopa palkintoja osakseen. Siksipä pelin omaperäiseen maailmaan päästään palaamaan uudelleen jatko-osassa A Plague Tale: Reqiuem, jossa palataan jälleen päähenkilö Amician tarinaan. A Plague Tale: Reqiuemin on määrä ilmestyä PC:lle, Nintendo Switchille, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.

11. God of War: Ragnarök

Aivan varmasti vuoden suurimpiin peleihin kuuluu myös vuoden 2018 ylistetyn God of War -toimintapelin odotettu jatko-osa. Ragnarökissä nimensä mukaisesti skandinaavisen mytologian maailmanloppu on lähestymässä, ja Kratos lähtee poikansa Atreusin kanssa etsimään vastauksia, kannoillaan muun muassa kostonhimoinen ukkosenjumala Thor. God of War: Ragnarökin on määrä ilmestyä PS4:lle ja PS5:lle. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.

12. Bayonetta 3

No josko se viimeinkin sieltä tulisi? Jo vuonna 2017 julkistettua uutta Bayonetta-peliä on odotettu todella pitkään, ja vieläkin Platinum Gamesin hack and slash -toiminta antaa odottaa itseään. Nyt näkyy kuitenkin valoa tunnelin päässä, sillä pelin on määrä ilmestyä Nintendo Switchille jossakin vaiheessa vuoden 2022 aikana.

13. Ghostwire: Tokyo

Aivan uusista peleistä lupaavalta näyttää myös The Evil Within -kehittäjien uutukainen Ghostwire: Tokyo. Aavemainen toimintaseikkailu viskaa pelaajan nimensä mukaisesti Tokioon, jossa kamppaillaan haamuja ja henkiä vastaan yliluonnollisten kykyjen avulla. Tarinassa lähes kaikki kaupungin asukkaat ovat kadonneet selittämättömästi, ja päänhenkilö Akito lähtee korjaamaan tilannetta. Ghostwire: Tokyon pitäisi ilmestyä alkuvuodesta PS5:lle ja PC:lle. Tarkempi julkaisupäivä ei ole tiedossa.

14. The Lord of the Rings: Gollum

Ehdottomasti vuoden kiehtovimpiin peleihin täytyy kuulua seikkailupeleistään tunnetun Daedalic Entertainmentin kehittämä The Lord of the Rings: Gollum, eli ”Klonkun oma peli”. Tolkienin fantasiamaailmaan sijoittuva peli kertoo täysin uuden kertomuksen, joka sijoittuu Hobitti- ja Taru Sormusten herrasta -kirjojen väliin, ja pelissä pelataan tietysti legendaarisella antisankarilla Klonkulla. The Lord of the Rings: Gollum ilmestyy PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nitendo Switchille. Pelillä ei vielä ole tarkkaa julkaisupäivää.

15. Dead Space

Vuoden odotetuin comeback voi hyvinkin olla kauhupelisarja Dead Space. Lähes vuosikymmeneksi kadonnut pelisarja saapuu nyt takaisin uusintaversiolla ensimmäisestä, vuonna 2008 ilmestyneestä Dead Spacesta. Epäonninen insinööri Isaac Clarke lähtee siis jälleen valtavan USG Ishimura -avaruuslaivan syövereihin kohtaamaan karmaisevat avaruusoliot. Dead Spacen on määrä PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle vuoden lopulla. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.