UUSIMMAT

Anthem käy kaupaksi murskaavan heikosti, ja EA:n myyntiodotukset ovat kyseenalaiset – Kuinka Biowaren käy?

27.02.2019 07:58 | Teemu Purhonen | 2

Biowaren kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema Anthem on kärsinyt heikosta myynnistä. Samaan aikaan EA odottaa pelin käyvän kaupaksi noin kuuden miljoonan kopion verran maaliskuun loppuun mennessä.

Biowaren kehittämä upouusi scifi-maailmaan sijoittuva toimintaroolipeli Anthem nousi viime viikolla Ison-Britannian myyntitilastojen kärkeen. Lupaava, mutta ei erityisen vahva, lähtöasetelma.

Vaikka peli päihitti kaikki muut kilpailijat vähittäiskaupassa, eivät myyntiluvut ole kovin kummoiset: Anthem kävi ensimmäisellä viikollaan kaupaksi noin puolet Mass Effect Andromedan vastaavista luvuista. Asiasta uutisoi Comicbook-sivusto.

Mass Effect Andromeda ei ollut minkäänlainen menestys, sillä peli julkaistiin hyvin bugisena, ja se aiheutti lähinnä pettymyksen tunteita. Muropaketin arvion mukaan Andromeda voisi kiillotuksella ja muutoksilla olla jopa erinomainen peli, jota se ei ole.

Anthemin julkaissut Electronic Arts on ilmoittanut aiemmin tässä kuussa odottavansa pelin käyvän kaupaksi tilikauden loppuun mennessä noin kuuden miljoonan kopion verran, tietää Gamesindustry-julkaisu. Arvio tuntuu ensimmäisen viikon myynnin perusteella epärealistiselta, sillä EA:n tilikausi päättyy maaliskuun viimeisenä päivänä.

Jotta EA:n ennuste toteutuisi, on Anthemin lähdettävä kunnolla nousuun, koska kuuden miljoonan myydyn pelin lukemiin pitäisi päästä viidessä viikossa.

Biowaren uusin onnistui myymään ensimmäisellä viikolla noin neljänneksen Mass Effect 3:een verrattuna. Jos Anthemin lukuja rinnastetaan Destiny 2:een, päästään samoihin lukemiin kuin Mass Effect 3:n kanssa: noin neljännekseen.

Anthemin Ison-Britannian myyntiluvut koskevat ainoastaan vähittäismyyntiä, eikä pelin digitaalisesta myynnistä ole tarkkaa tietoa. Vähittäismyynnin määrä on viime aikoina laskenut, mutta ei niin paljon, etteikö myyntilukuja voisi verrata vuoden 2017 Andromedaan ja Destiny 2:een.

Biowaren pelin odotettiin kilpailevan Tom Clancy’s The Division 2:n kanssa myyntiluvuissa, mutta näin tuskin tulee tapahtumaan: Anthem ei päässyt lähellekään Resident Evil 2:n ja Kingdom Hearts 3:n ensimmäisen viikon myyntiä.

Bioware saattaa olla Anthemin kanssa pahoissa ongelmissa, sillä Forbesin viime vuonna julkaiseman artikkelin mukaan studion tulevaisuus on täysin riippuvainen pelin menestyksestä. Se kompasteli Mass Effect Andromedan kanssa siinä määrin, että ei ole lainkaan selvää kuinka kauan EA haluaa tukea Biowarea, jos ison luokan budjetin Anthem osoittautuu uudeksi epäonnistumiseksi.

Andromedan kehittänyt Bioware Montreal suljettiin EA:n toimesta noin viisi kuukautta pelin julkaisun jälkeen. Jos Anthem epäonnistuu Andromedan tavoin tai vielä pahemmin, voi hyvinkin olla, ettei Biowarea enää ole sen nykyisessä muodossa ensi kesän jälkeen.

Anthemissa on hyviä juttuja, mutta kokonaisuudessaan peli ei räjäytä tajuntaa, kerrotaan Muropaketin arvostelussa.

Keskustelu

Peli on iha ok, mutta se kaipaa mini mappiä alareunaan ettei tarttis koko ajan hyppiä kartta ruudun ja pelin välillä. Myös yhteys ongelmat originin päässä turhauttaa välillä.

Minä olen pelistä nauttinut ainakin sen noin 10 tuntia mitä olen sitä pelannut.
Enemmän tämä peli on kiinnostanut kuin Destiny 2 jonka pelaamisen lopetin heti tarinan pelattuani.
Myös Warframe jää kakkoseksi vaikka siitä pidänkin paljon.

Olen tosin kuullut, että tällä hetkellä järkevää pelaamista riittää noin 20 tunniksi joka minun viikossa 5-8 tuntia pelaamista on ihan riittävästi ja luultavasti jotain lisäsisältöä on tulossa (toivottavasti) lähi kuukausina.

En ihan ymmärrä kaikkea kritiikkiä mitä peli on saanut mutta minulla ei myöskään ollut odotuksia, että peli olisi joku uusi Jeesus peli jossa kaikki on paremmin kuin missään koskaan julkaistussa pelissä.

Peli koneeni ei edes ole mikään tykki mutta peli on SSD levyllä ja lataus ajat ovat ihan sekuntteja ei minuutteja mistä ihmiset ovat valittaneet ja toisin kuin monissa muissa peleissä kun aloittaa jonkun questin saa siihen 3 muuta pelaajaa mukaan heti, ei mitään odotteluja, että löytyykö seuraa.

Suosittelen 4/5 tähteä.

PS peli antaa jotain kokemus bonuksia sen mukaan mitä ystävä listalla olevat kaverit ovat pelanneet minut voi lisätä jos haluaa (pitää lisätä Origin pelikaupassa frends listaan jotta näkyy pelissä)

Lackluster_FIN

Muropaketin uusimmat