Klassinen kaupunginrakennuspeli palaa 19 vuoden jälkeen

30.06.2016 15:15 | Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen System 3 on  näemmä todennut uusien pelien tekemisen ihan turhaksi, kun vanhojakin voi lämmitellä. Ja niin 19 vuoden takainen kaupunginrakennuspeli Constructor palaa keskuuteemme.

Muun muassa Myth- ja The Last Ninja -peleistään tunnetun System 3:n 1997 julkaisema Constructor oli varsin oiva hitti, joka myi viitisen miljoonaa kappaletta PC:llä ja PlayStation 1:llä. Tavanomaisen kaupunginrakentelun ja -kehittämisen ohessa pelissä pystyi myös juonimaan muiden rakennusfirmojen pään menoksi, ja kehittämään omia rikollisliigoja.

Constructorin jatko-osa Constructor: Street Wars (1999) ei yltänyt edeltäjänsä suosioon, mutta aika on nyt näemmä kypsä vanhuksen paluulle. Eikä vähiten suomalaisen Cities: Skylinesin menestyksen ansiosta.

Constructor

Constructor

”Reaaliaikaisia simupelejä ei julkaista konsoleilla läheskään tarpeeksi”, ynnää studiopomo Mark Cale ja kehuu, että Constructorille on kysyntää vaikka miten.

”Juuri nyt on oikea hetki rynnätä RTS-markkinoille, sillä ihmiset kaipaavat kovasti mahtavia strategiapelejä. Ja meillä on juuri oikea peli heille.”

Constructor HD julkaistaan syksyllä PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Lisätietoja: http://www.system3.com/games/constructor-hd/