Horizon Zero Dawn sai arvostetun Writer’s Guild of American käsikirjoituspalkinnon

13.02.2018 13:45 | Muropaketin toimitus

Viime vuoden kehutuimpiin peleihin lukeutuva Horizon Zero Dawn on voittanut Yhdysvaltain käsikirjoittajakillan palkinnon parhaasta videopelin käsikirjoituksesta. Aiemmin kunnian ovat saaneet esimerkiksi The Last of Us ja Rise of the Tomb Raider.

Vuosi sitten PlayStation 4:lle ilmestynyt Horizon Zero Dawn oli yksi viime vuoden kehutuimmista ja palkituimmista peleistä, ja nyt Guerrilla Gamesin hittipeli napannut jälleen uuden ansion tililleen. Kuten Destructoid raportoi, peli on voittanut Writer’s Guild of American arvostetun palkinnon parhaasta videopelin käsikirjoituksesta.

Writer’s Guildin käsikirjoituspalkintoja on jaettu jo vuodesta 1949 lähtien, ja viimeiset kymmenen vuotta kilta on huomioinut myös videopelit. Ensimmäinen kunnian saanut peli oli vuoden 2008 Star Wars: The Force Unleashed, ja sen jälkeen palkinnon ovat saaneet muun muassa The Last of Us (2013), Rise of the Tomb Raider (2015) ja Uncharted 4: A Thief’s End (2016). John Gonzalezin johdolla kirjoitettu Horizon Zero Dawn liittyy siis arvostettuun joukkoon.

Horizon Zero Dawn on saanut jo rutkasti muitakin palkintoja. Peli rohmusi puolet palkinnoista PlayStation Blogin järjestämässä pelaajaäänestyksessä, jossa se nimettiin muun muassa vuoden peliksi, ja päähenkilö Aloyn ääninäyttelijä Ashly Burch sai palkinnon parhaasta roolisuorituksesta. Horizon Zero Dawnilla on myös kuusi ehdokkuutta pelikehittäjien omassa gaalassa, jonka palkinnot jaetaan maaliskuussa.

Horizon Zero Dawn sai loppuvuodesta kehutun The Frozen Wilds -laajennuksen, ja joulukuussa se julkaistiin myös kaiken DLC-sisällön sisältävänä Complete Edition -versiona. Alta voit lukea Muropaketin arvion pelistä sekä sen laajennuksesta.

Arvostelu: Horizon Zero Dawn on hyvää scifiä ja uskomattoman kaunis peli

Arvostelu: Horizon Zero Dawnin odotettu The Frozen Wilds DLC on viiden tähden lisäys jo valmiiksi upeaan peliin