UUSIMMAT

Kohu Activision Blizzardin ympärillä kasvaa – Ristiriitaiset reaktiot aiheuttivat kiukkua

27.07.2021 19:41 | Muropaketin toimitus

Activision Blizzard reagoi kummallisella tavalla väitteisiin seksuaalisesta häirinnästä.

Activision Blizzardia vastaan nostettiin aiemmin tällä viikolla syyte, jonka ytimessä on yhtiön toksinen ilmapiiri. Useat yhtiön työntekijät ovat sanoneet, että Activision Blizzardin työkulttuuriin on kuulunut järjestelmällinen seksuaalinen häirintä.

Activision Blizzardin pelaajayhteisö reagoi syytteisiin järjestämällä yhtiön pelien sisällä mielenosoituksia, kertoo PC Gamer -sivusto.Monet yhtiön nykyiset ja entiset työntekijät ovat kertoneet kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa.

LUE MYÖS: Activision Blizzardin oikeuskanteen laajakantoiset seuraukset: World of Warcraftin kehitys on käytännössä pysähtynyt

Useat Activision Blizzardin johtajatsanoivat yhtiön sisäisessä viestinnässä ja julkisuudessa, että syytöksiin suhtaudutaan vakavasti. Viestintä on ristiriitaista, sillä yhtiö on anteeksipyyntelyn ohella torpannut väitteet.

Activision Blizzardin johtaja J. Allen Brack lähetti eilen yhtiön sisäisen sähköpostin. Brack sanoi, että syytöksissä kuvailtua toimintaa ei voi missään nimessä hyväksyä. Yhtiö on sitoutunut kaikenlaisen syrjinnän estämiseen. Brack haluaa, että seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneet työntekijät ottavat häneen yhteyttä, jotta siihen voidaan puuttua.

Activision Blizzardin valvonnan päävastaava Fran Townsend lähetti samana päivänä sähköpostin, jossa hän hyökkäsi syytöksiä vastaan. Townsendin mielestä syytökset maalaavat yhtiöstä valheellisen kuvan, ja väitteet ovat epätosia. Hänen mukaansa syytökset jatkuvasta seksuaalisesta häirinnästä pohjautuvat vanhoihin kommentteihin, jotka on otettu pois konteksista.

“Kun liityin Activision Blizzardin johtoryhmään, olin varma siitä, että minua kohdellaan kunnioittavasti. Tämä on pitänyt paikkansa, ja minulla on ollut samanlaisia mahdollisuuksia etenemiseen kuin yhtiössä työskentelevillä miehillä”, Townsend sanoi.

Townsend on ollut yhtiössä töissä neljän kuukauden ajan. Hänen mielestä vastuuttomat syytökset likaavat Activision Blizzardin maineen. Townsendin sähköposti aiheutti yhtiön työntekijöissä kiukkua.