Odotettu We Happy Few kiellettiin Australiassa, todennäköisesti runsaan huumeidenkäytön vuoksi

22.05.2018 15:05 | Muropaketin toimitus

Psykedeelinen selviytymis- ja seikkailupeli We Happy Few jäi Australiassa vaille ikärajaluokitusta. Käytännössä peliä ei siis voida julkaista saarivaltiossa.

Selviytymispeliä ja tarinallista kauhua yhdistelevä indiepeli We Happy Few on näillä näkymin ilmestymässä vielä kesällä, mutta tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole ilmoitettu. Peli on ilmeisesti kuitenkin lähes julkaisukunnossa, sillä Australiassa se on jo löytänyt tiensä ikärajalautakunnan tarkastukseen.

Kuten PC Gamer kertoo, kävi lautakunnan käsittelyssä kuitenkin huonosti, ja jälleen kerran Australia on jättänyt pelin vaille ikärajaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että peliä on mahdotonta myydä koko valtiossa.

Tarkkaa perustelua lautakunta ei tarjoaa, mutta päätös perustuu esimerkiksi seksin, huumeidenkäytön ja väkivallan kuvaamiseen. Päätös on yllättävä etenkin siksi, että Australiassa on jo muutaman vuoden ollut käytössä myös K18-ikäraja. Tämä ei ole tosin estänyt lautakuntaa jakamasta kieltopäätöksiä, ja esimerkiksi Hotline Miami 2 koki saman kohtalon vuonna 2015.

We Happy Few -pelin tapauksessa sensuuri perustuu todennäköisesti runsaaseen huumeidenkäyttöön. Dystopistisessa pelissä pelihahmon on käytettävä huumeita, jotta hän voisi esiintyä tavallisena kansalaisena. Huumeet myös nostavat pelistä löytyvän ”onnellisuusmittarin” lukemaa.

We Happy Few oli pitkään jakelussa early access -versiona, mutta tammikuussa Compulsion Gamesin kehittäjät vetivät pelin myynnistä ja lykkäsivät julkaisun kesälle. Virallista julkaisupäivää ei ole vielä paljastettu, mutta ikärajalautakunnan arviointi viittaa pelin olevan loppusuoralla tai valmis. Peliä kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.