UUSIMMAT

PC-pelien on yhä vaikeampi erottua massasta: näyttävä puzzle-peli floppasi kehuista huolimatta, studio joutui lopettamaan

14.08.2018 18:23 | Muropaketin toimitus

Ruotsalaisstudio Midnight Hub on lopettanut toimintansa, vaikka kehuttu puzzle-peli Lake Ridden ilmestyi vasta toukokuussa.

PC:lle ilmestyy etenkin Steamin kautta tuhansia pelejä vuodessa, eikä joukosta ole todellakaan helppo erottua. Nyt tästä saatiin jälleen uusi osoitus, kun ruotsalainen pelistudio Midnight Hub on joutunut lopettamaan toimintansa vain kolmisen kuukautta kehutun pelinsä julkaisun jälkeen.

Midnight Hub julkaisi toukokuussa tarinavetoisen puzzle-pelin Lake Ridden, jolle 89% pelaajista on antanut Steamissa positiivisen arvion, ja joka pysyi Steamin etusivulla jopa viisi päivää ilmestyttyään.

Jos et ole kuullutkaan pelistä aiemmin, ei mikään ihme, sillä pieni indiepeli on pudonnut tutkan alle myös melkein koko pelimedialta. Metacriticissä sille on listattuna vain neljä arviota.

Midnight Hubin lopettamisesta kertoi studion toimitusjohtaja Sara Casen eilisessä Twitter-ketjussaan, kuten Games Industry raportoi. Casenin mukaan peli on yksinkertaisesti myynyt vähemmän kuin kukaan osasi odottaa, vaikka peli sai huomiota striimaajilta ja markkinoinnista vastasi kaksi PR-firmaa. Tarkkoja lukuja Casen ei paljasta, mutta hän vihjaa, että peli on myynyt vähemmän kuin hänellä on Twitterissä seuraajia, eli alle 3 183 kappaletta.

Vaikka Lake Riddenin lähtökohdat olivat hyvät, on PC-pelien Casenin mukaan yhä vaikeampi erottua massasta.

”Pelien myyminen Steamissa (ja GOG:ssä ja Humblessa) vuonna 2018 on vaikeaa, kun pelejä ilmestyy lähes 200 joka viikko ja keskimääräinen Steam-käyttäjä ostaa kahdeksan uutta peliä vuodessa”, Casen toteaa.

Lake Ridden pysyy yhä Steamin jakelussa, mutta koko Midnight Hubin viisihenkinen kehittäjätiimi etsii nyt uusia töitä. Alta näet pelin trailerin.