UUSIMMAT

Blizzardin asiakaspalvelussa parantamisen varaa?

27.02.2008 18:30 | Tero Lehtiniemi

Seuraava surullinen tarina saa vakavankin World of Warcraftin ystävän miettimään, että minkälaisissa käsissä maailman suosituin verkkoroolipeli oikein pyörii ja miten sen turvallisuusasiat hoidetaan.

Kaikki sai alkunsa muutama kuukausi sitten, kun arvostetussa suomalaisessa World of Warcraft -killassa pelannut mies yllättyi pahemman kerran. Työkiireiden takia muutaman kuukauden jäissä ollut pelitili oli yllättäen avautunut ilman oikean omistajan toimenpiteitä. Tasolla 70 olleet soturi- ja pappi-hahmotkin oli siirretty saksankieliselle RP-PVP-palvelimelle. Tämä oli vasta alkua.

eDome tutustui espoolaismiehen ja Blizzardin asiakaspalvelun käymään kirjeenvaihdon, josta koko karu totuus paljastuu: automaatin luomia, kylmiä vastauksia useiden viikkojen viiveellä, toimimattomia tai vastaamattomia asiakaspalvelunumeroita – vaikka mitä. Tässäkö kahden vuoden pelaamisen palkinto?

Uhrimme otti yhteyttä Blizzardiin välittömästi, mutta sai vastaukseksi vain automaatin tuottaman sähköpostin, jossa luvattiin puuttua asiaan. Kuten arvata saattaa, tunnuksen kaapannut ja pelihahmon kidnapannut kullanfarmaaja aloitti bottaamisen uudella kotipalvelimella. Pian mies saikin postia, jossa hänen pelitilinsä ilmoitettiin saaneen ikuisen porttikiellon bottaamisen johdosta.

Ensimmäinen todellinen Blizzardin turvallisuusosaston vastaus espoolaismiehen yhteydenottoihin tuli vasta noin kolme viikkoa ensimmäisen yhteydenoton jälkeen. Tänä aikana espoolainen oli soittanut asiakaspalveluun useita kertoja, kuten myös lähettänyt sähköposteja. Nyt lopulta tapauksen ilmoitettiin olevan tutkinnassa, jonka jälkeen tapahtumien oikea kulku paljastui suhteellisen nopeasti ja espoolaismies sai tunnuksensa takaisin.

Hahmot oli kuitenkin putsattu täysin kaikesta omaisuudesta ja tavaroista. Kuten arvata saattaa, pyyntöön hahmojen omaisuuden palauttamisesta vastattiin kieltävästi – eikä hahmoakaan suostuttu palauttamaan takaisin vanhalle palvelimelleen. Hänelle annettiin kyllä oikeus käyttää maksullista 20 euron hintaista palvelua hahmojensa siirtämiseen takaisin – kolmen kuukauden kuluttua.

Suomalaista ei vielä tällä lannisteta. Työkiireiden hellitettyä mies loi vanhalle palvelimelle uuden papin ja aloitti uutteran leveloinnin. Kun urakka oli vihdoin saatu päätökseen, löi Blizzard tiskiin uuden kortin. Tiistai-aamuna 26.2. tunnus oli jälleen suljettu ja sen uudelleen avaaminen on osoittautunut toistaiseksi mahdottomaksi. Mies on soittanut omalla kustannuksellaan viisi puhelua Ranskaan ja puhelimessa avuksi tarjottu verkkopalvelu tuottaa avuksi vain valmiiksi luotuja automaattivastauksia.

Vaikuttaakin siltä, että yhtiön turvallisuusasioista vastaa noin viisi eri osastoa, joilla ei ole mitään tietoa toistensa tekemisestä ja joilla ei ole mitään valtaa toistensa asioihin. Mies ei esimerkiksi ole saanut mitään sähköpostia tunnusten sulkemisten syistä, eivätkä lukuisat sähköpostit tai puhelut ole tuottaneet tulosta, koska bannien syyt on turvallisuussyistä sensuroitu eikä kenelläkään ole ilmeisesti oikeutta selvittää perusteluja.

Tunnusta ei kuitenkaan ole hakkeroitu sen palautuksen jälkeen.

Tällaiset tapaukset saavat vakavissaan miettimään, että millä tavoin miljoonia pelaajia omaavan pelin turvallisuusasiat on hoidettu. World of Warcraftin pelitunnukset ovat tietoturva-alan asiantuntijoiden mukaan tuottoisampia kaappauksen kohteita kuin luottokorttinumerot. Vastaavia kaappauksia on varmasti satoja, ellei tuhansia kuukaudessa. Miksi yhtiöllä ei ole minkäänlaisia valmiuksia tai kykyä selvittää sinänsä yksinkertaista ongelmaa? Onko tämän kokoisessa bisneksessä yksi asiakas niin arvoton, ettei tälle voida tarjota kunnollista asiakaspalvelua? Voiko koko asiakaspalvelu ylipäänsä toimia, jos se on se on pelkkien nettihakemusten varassa, joiden vastaanottamisesta ja lukemisesta ei saa kunnollista ilmoitusta? Saati että vastaukset ovat luokkaa ”me emme vastaa tästä asiasta, soita toiselle osastolle”.

Niin ohjelmallinen kuin henkinenkin tietoturva ovat olennaisia asioita verkkoroolipeleissä, juuri yllä mainitusta syystä. Keskimääräinen World of Warcraft -tili tuottaa rikolliselle jopa moninkertaisesti keskimääräiseen luottokorttiin nähden. Lienee syytä mainita, että tässäkin tapauksessa suljettuna ollut tili avattiin ja maksulliset hahmonsiirrot saksalaiselle palvelimelle suoritettiin huijatulla luottokortilla. Nämä kaksi bisnestä kulkevat pitkälle käsi kädessä.

Vaikka verkkoroolipelit saattavat tuntua turvalliselta ja mitättämältä kohteelta, kannattaa oman tunnuksen turvallisuuteen kiinnittää ihan oikeasti huomiota. Kuten yllä olevasta Blizzardin ”turvallisuusosaston” tehokkuudesta selviää, on vastuu turvallisuudesta pitkälti käyttäjällä itsellään, jos palvelun tarjoaja ei suostu, kerkeä tai pysty auttamaan. Edes tunnuksen nimeä ei kannata turhaan levitellä ja keyloggereita saa tosissaan varoa. Kultaa myyvät sivustot, niin houkuttelevia kuin ne ovatkin, ovat mukana myös rikollisbisneksessä ja näiltä voi tarttua myös pelaajiin suunnattuja haittaohjelmia. Firefoxin käyttäjille hyvä apuväline onkin NoScript-addon, jolla selain ei suorita sivuilla automaattisesti mitään skriptejä, ellei pelaaja varta vasten näitä sivuille salli.

Salasanaa ei myöskään kannata levitellä kenellekään, edes hyville ja luotettaville ystäville. Tälle on parikin syytä: elämässä muutokset ovat joskus nopeita. Tosiasia on että täysin luotettavan tuntuinen tyyppikin voi jossain vaiheessa saada konelleen keyloggerin, ja tätä kautta tunnus siirtyy jälleen täysin tahattomasti hämärien tahojen käyttöön. Tässä tapauksessa tietoturva oli asianmukaisesti hoidossa: salasana ei ollut muualla käytössä eikä minkäänlaista keyloggeria löytynyt missään vaiheessa. Mielenkiintoisesti uhrin ammatinkuvaan kuuluu muun muassa tietoturva-asioista vastaaminen. Ainoaksi tämänkaltaiseksi mahdollisuudeksi jääkin miehen mukaan se, että tunnuksella on yksinkertaisesti menty peliin jonkun muun saastuneelta koneelta, esimerkiksi killan LAN-tapahtumassa. Ahdistava ajatus, mutta jopa näinkin pieni asia voi vaarantaa tunnuksen.

Miten tunnus on oikeasti joutunut verkkovarkaiden käsiin, se jää tällä erää kysymysmerkiksi. Spekuloida voi toki aina ja voinee olettaa, että Blizzardilla turvallisuusasioihin suhtaudutaan erittäin vakavasti. Yleensä vastaavissa tapauksissa hyvinkin 99 prosenttia tunnusten päätymisestä varkaiden käsiin joutuu käyttäjän omasta toheloinnista.

Sen sijaan asiakaspalvelun hitaus ja tehottomuus, saati sitten asiakkaan pompottelu, ovat asioita jotka saavat rehellisen, maksavan asiakkaan turhautumisen partaalle.

Wikipedia: Cheating in MMORPGs

Lue lisää eDomesta

Aasiassa tuhansia powerlevelausta tarjoavia firmoja, WoW-hahmot Pohjois-Korean uusin vientituote

Blizzard haastoi WoW-huijausohjelman kehittäjän oikeuteen

Japanilaisteini virtuaaliputsasi MMO-pelifirman – ”halusin prinsessapuvun”

Kiinassa satojatuhansia virtuaalikullankaivajia?

KWARI tekee verkkoräiskinnästä rahapeliä

Käry kävi – WoW-tili myynnissä, vahvista henkilöllisyytesi niin emme sulje sitä

Käry kävi – WoW-tili myynnissä, vahvista henkilöllisyytesi niin emme sulje sitä

Sonyn virtuaalihuutokaupassa liikkuu oikea raha

Sonyn virtuaalihuutokaupassa liikkuu oikea raha

Verilöyly Azerothissa – pino World of Warcraft -bottaajia bannattiin

Keskustelu

Joo elikkä minulta pöllittiin ukko LVl 70 lokki ja lvl 56 warru. Laitoin kahteen otteeseen viestiä Blizzardille tapahtuneesta mutta vastausta ei kuulu. Olen odottanu koht kuukauden päivät ja vastauksen tulo kestää sen 2 viikkoa. Mikä mättää?

älä syytä peliä, syytä käyttäjää tai tietokonetta millä käyttäjä pelaa -.-

Miks ketään edes kiinnostaa pelaa tota peliä… Ei se nyt nii hyvä ollut et ite viittisin kestää tollasta ”palvelua”. Äänestäkää rahoillanne.

Hessuja koko sakki. Käyttäjässä on aina se vika, tämä on totta.
Ja sitten valitetaan kun jonkin yrityksen asiakastuki on ylityöllistetty hoitamaan asioita jotka ovat kuluttajien itsensä generoimia.

14-vuotias esimerkkiteinipetteri (jatkossa EMTP) pelaa Counter-Strikeä. Hän saa turpaansa jatkuvasti, joten EMTP päättää ladata netistä aimbotin ja walhackin helpottamaan tuskaansa. Tulos: EMTP:n acco on pöllitty tai ainakin bannattu.

EMTP päättää siirtyä Countterista WoW:iin. Hän ottaa sielläkin pataan jatkuvasti, eikä tasoja tule kovinkaan helposti, jolloin EMTP päättää käyttää ”power-leveling” -palveluita. Tulos: EMTP huomaa, että hänen acconsa on siirtynyt pysyvästi kiinalaisten kultafarmarien omistukseen.

Molemmissa tapauksissa EMTP:ssä ei tietenkään voi olla mitään vikaa, syy on pahojen rahanahneiden pelitalojen, joiden on viipymättä selvitettävä asia omalla kustannuksellaan. Hyi hyi Valve ja Blizzard!

Tosikoille se pakollinen hymiö: :D

24) CL? Sehän se paska paikka vasta oli. Jonka taso ei edes ollut verrattavissa Blizzardiin.

Tässä nyt taas nähdään se tosiasia, että mikäli pelitilisi pöllitään, olet melkein vuorenvarmasti TUNAROINUT ITSE. Olet siis ITSE SYYLLINEN oman pelitilisi menetykseen, ja tuskinpa millään firmalla riittää loputtomasti kärsivällisyyttä asioiden selvittelyyn.

Mikä helvetti siinä on, etteivät pelaajat voi pitää kunnon tietoturvaa yllä? Tässäkin tapauksessa ”tietoturva-alan asiantuntijan” järjen riemuvoitto on mennä loggautumaan sisään jollakin vieraalla koneella. Voi vain todeta, että sitä saa mitä tilaa, aivan oikein hänelle.

Ja tässä pientä muistilistaa lopuksi, jottei tarvitse jälkeenpäin alkaa parkumaan:

Onko palomuurit kunnossa? Rauta – ja ohjelmallinen palomuuri?
Virustutka ajantasalla? Spyware ym. haittaohjelmien poistotyökalut kunnossa?
Onko em. ohjelmia myös käytetty säännöllisesti? Päivitykset kunnossa?
Salasanat sellaisia, ettei niitä voi arvata, ja vain sinun omassa tiedossasi?
Vaihdatko salasanoja riittävän usein?
ja mikä tärkeintä: Onko järki tallella, kun käytät tietokonetta?

Tässä tulee ihan mieleen ne ajat kun ostin HL1:sen kaupasta ja kotona kun yritti mennä pelaamaan nettiin niin tuli ilmoitusta ”cd-key allready in use”. Otin yhteyttä Valveen asiasta ja 15e olisivat halunneet uuden cd-keyn generoimisesta. Jäi maksamatta.

19: mä keksin nopeesti kaksi vaihtoehtoa. kumpi kuulostaa todennäköisemmältä?

Vaihtoehto 1 : tunnukset pöllitty koska pelaajan koneella on ollut virus tai keylogger tai sitte vaan lainannut tiliä jollekin kaverille jonka koneessa on ollut noita. jos kerran sanoi että jossain laneilla on kaverin koneelta pelannut niin kannattais varmaan sitä kaveria vähän kuulustella vai onko sekin joku tietoturva asiantuntija?

Vaihtoehto 2: miljardikokoisen yhtiön tietokoneille murtaudutaan ja sieltä varastetaan salasanoja, jos näin olisi käynyt niin varmaan aika moni muu olisi huutanut yhtä aikaa ja jutusta olis puhuttu enemmänkin tai sitte vaan tämän yhden kaverin tunnukset olisi pöllitty. saa aika tyhmä olla että uskoo.

olisin valmis lyömään vaikka vetoa että ongelma ei ole blizzardin vaan pelaajan päässä. eikä tietenkään kehtaa tunnustaa kun on joku asiantuntija ja kaverit naurais.

”Miten tunnus on oikeasti joutunut verkkovarkaiden käsiin, se jää tällä erää kysymysmerkiksi.”

Tod. näk. henkilö on myynyt/koittanut myydä accounttiansa ja joutunut scämmätyksi/yrittäny pölliä accountin takasin. Ja keksinyt hyvät stoorit.

Itselleni kävi samalla tavalla kuin greippilonkerolle. Soitin asiakaspalveluun, kyselivät kaikkee ja sitten lähetin sähköpostilla kuvan kortista. Pariin päivään ei tapahtunu mitään, joten lähtetin uuden viestin, jossa muistutin asiasta. Pian sain vastauksen, jossa ilmoitettiin, että kortin koodi oli taas laitettu toimintaan (ja toimihan se).
Mielestäni asiakaspalvelu toimi ihan hyvin (ainakin odotin enemmän vaikeuksia). Parasta mitä pelaaja voi tehdä asiakaspalvelun nopeuttamiseksi on asiallinen lähestyminen, oma aktiivisuus ja se, että muistaa sisällyttää viesteihin koko ongelmankäsittelyhistorian.

”Ja sitten itketään että Blizz sitä tätä. Todellisuus on, että Blizzardilla on paras asiakaspalvelu missään MMO:ssa tähän päivään mennessä. Piste.”

Olen töissä yrityksessä jossa Blizzardilla oli gamemaster-tuki osasto. Ainakin näin GM’ien meininkiä katsottuna, voin sanoa että turhan moni p*ska pää siinä joukossa elää, niin moni että lopulta pomoporras erotti satapäin ihmisiä ja lopulta lopettivat toiseksi suurimman osastonsa, tämä siksi koska GM’ät käyttivät ”valtaansa” huijaamiseen ja oman pelin etenemisen edistämiseen. En tiedä syntyikö niistä lukuisista selkkauksista mitään oikeita oikeusjuttuja, mutta aika törkeää menoa se oli.

Suomesta on kyllä ihan ilmainen 0800 numero (paikallismaksut varmaan on kyllä), kuten on monesta maasta. Ei tarvi itkeä että ranskaan pitää soittaa.

21) Artikkeleita on kirjoitettu kun menee hyvin, vertaa esim. tietoja ja mainosta The Witcher pelistä mihin tehdään oikein mittava päivitys tai mitä Bioware on tehnyt vaikkapa NWN1 tukemisen suhteen, vielä yksi päivitys tulossa ja aivan ilmaiseksi erittäin vanhaan peliin.

Kyse ei ole rahallisesta menetyksestä vaan siitä ajasta ja vaivasta mitä on harrastuksen eteen nähty. Käytännössä sama kuin jos ostaisit muutamalla eurolla liimaa ja pieniä tarpeita. Rakentaisit pienoismallin ja parin vuoden rakentamisen jälkeen joku tulee ja tuhoaa sen. Siinä ei paljoa naurattaisi tai lohduttaisi se että ”eihän se tuntia kohden ole kuin muutama centti ja moneksi vuodeksi oli puuhaa”.

Jotenkin vaan tuntuu siltä että tavallisella kuluttajalla ei ole turvaa jos tuollaista sattuu, tosin jos netissä asiasta tarpeeksi huudetaan ja melskataan niin että useamman korviin kuuluu ja Blizzard saa tarpeeksi huonoa julkisuutta niin saattaa asiat parantua. Jos ei muuten niin siksi että potentiaaliset uudet pelaajat eivät halua enää pelata heidän tulevissa peleissään kun firman politiikka on ”ei meitä kiinnosta, on meillä sun kaikki tietosi ja nähdään että niitä on siirrelty, ip vaihtunut täysin eri maahan ja varastettu kamat mutta osta uusi peli ja aloita uusiksi ja maksa tästä neuvosta kalliit ulkomaanpuheluiden hinnat kun automaatin viestit eivät riitä”.

Kuten moni on täällä jo sanonut, tilin turvallisuus on 100% pelaajan vastuulla. Blizzard kyllä pitää heidän puoleltaan ne niin salassa kuin pystyy, mutta oma vika on jo loggaa sisään koneella jossa on keyloggeri. Oli kone sitten ome, kaverin, nettikahvilan yms yms.

Kaikki aina sanoo että ei mulla oo viruksia. Takaatko sen myös jokaiselle koneelle jolta ikinä loggaat sisään?

Tai ostat kultaa, 50€ sinne, kuukauden päästä tulevat ja vievät sen korkoineen pois taas.

Ja sitten itketään että Blizz sitä tätä. Todellisuus on, että Blizzardilla on paras asiakaspalvelu missään MMO:ssa tähän päivään mennessä. Piste.

Ei niiden ole pakko edes antaa tavaroitas takaisin. Warhammer on jo sanonut, että heidän pelissään jos tavarasi viedään, se on voi voi. Oma moka.

Kukaan ei koskaan kirjoita artikkelia kun jokin menee hyvin. Sitten kun yksi huono tapaus tulee, niin johan on mellakka kun kaikki on paskaa.

Ei tääl kukaan kirjoittelis jos vierailijat poistetaan

@7

Paljonkos se tv-lupamaksu on, ja aina on tullut vastauksia kun on vain kysellyt oikelta virastolta/firmalta ?

@9

Ja tämäkin oli aivan mahtava lisä tähän keskusteluun

@11

Ja varmaan olet myös asiantuntija kun noin varma olet asiastasi ?

@16

Sama täällä

Ja koskahan nämä vierailija kirjoittelijat saadaan pois ?

Taitaa mies olla väärässä ammatissa kun on onnistunu saamaan keyloggerin koneelle. Luuseri..

Noin 10 mljoonaa kärpästä on sen todistanut, p*ska on hyvää.

Näytä kaikki kommentit

Tämä on Vitsi – eikös ?
Siis wow-pelaaja jolla on oikeakin elämä, se on vitsi jollaista ei ole olemassakaan.
Kaikki näkemäni/tuntemani wow-pelaajat ovat ihmisiä joilla todellisuus on
kadonnut sellainen – jos heiltä joku pankkitilin tyhjentäisi he tuskin sitä
huomaisivatkaan… jos se ei vaikuta heidän pelaamiseensa.
Tilintyhjennys tekisi vain Hyvää heille kaikille, soittaisivat taas niille ihmisille jotka joskus olivat ns. ystäviä tai sukulaisia. Heillä ei ole kuin voitettavaa.

JOK, nyt puhutaan wowittajista eikä ihmisistä.

Sanotaanko, että Blizzardin hommat tökkii. Itse olen saanut kerran kaupasta näitä tyhjiä koteloita, joissa on suojamuovi takaisin lätkästy läpinäkyvällä teipillä.

Jos asiakaspalvelu on retuperällä, niin ei ole varmaan ihmeellistä, että kiinalaiset ja korealaiset kultamainarit tekevät rahaa kuin viimeistä päivää. Ja toinen homma on mm. Diablo 2 loppumaton bottitulva ja tavarankauppaaminen oikeaa rahaa vastaan, jotka taas häviää, kun uusi ladder alkaa.

Sormenjälki kirjautuminen olisi varmaan hyvä systeemi myös peleihin? Ei maksa kovin paljon enää tommoinenkaan skanneri, joka tulisi vaikka pelipaketin mukana ja jota voisi käyttää vaikka käyttikseenkirjautuessa.

”Pelaaks joku oikeesti jotai wowia?”

Joku 10 miljoonaa ihmistä tällä hetkellä.

Turha tässä on blizzardia syyttää tilin menetyksestä ei ne niitä salasanoja siellä kenellekään myy. Kun tarpeeksi penkoo niin kyllä tältäkin ”asiantuntijalta” joku virus tai keylogger jostain löytyy tai sitten löytyi jo ja ei vaan kehtaa tunnustaa. ei oo eka eikä viimeinen tilinsä menettänyt kaveri maailmassa eikä oo koskaan ollut kenenkään oma vika.

Joo, eipä vaikuta hirveesti omaan mielipiteeseeni. Pelinsä hyvin tehnyt ja rahat on ansaittu. Tälläisiä yksittäistapauksia todennäköisesti käy jokaiselle yhtiölle.

Ei se maksu ole mikään iso jos ajattelee esim että pelaisi 2h päivässä. 60h tekemistä 15e hinnalla. 0,25e tunti :P

Ja huomioitakoon että jotkut ihmiset käyttävät sen 8h joka tekee tuosta luvusta noin 6 senttiä tunti :P

vöi vöii, oma moka jos tunnus pöllitään turha mennä blizardille valittaa.

Näyttäisi olevan niin että Blizz on minimoinut asiakaspalvelu ym. härpäkettä voiton maksimoimiseksi. Aasinsiltana voisi heittää esim. servereiden kunto, vähän väliä on joku servu alhaalla sieltä ja koko battlegroup täältä. Mikäli olisin huippuyhtiön päättäjissä ja rahaa riittäisi, pitäisin huolta asiakkaiden hyvinvoinnista. Tietenkin monet vähättelevät näitä ongelmatapauksia mutta yksikin riittää mustaamaan mainetta.

jos kuvittelee että n. 15 eurolla kuukaudessa saa mitään asiakaspalvelua pelissä missä on jotain 7 miljoonaa aktiivista pelaajaa niin kannattaa varmaan hakeutua hoitoon vainoharhaisuudesta

Minulla on vain yksi kokemus Blizzardin ja juurikin WoWiin liittyvästä asiakaspalvelusta.

Pelaan WoWia naapurini kanssa casuaalisti ja ostin hänelle viime kesällä 60-päivän gamecardin ihan vain ystävyydestä. Noh, siinä availtiin muoveja, raaputettiin koodi esille ja näpyteltiin account managementtiin…koodi oli jo käytetty. En tiedä onko tämä kuinka yleistä…mietin että joku varmaan onnella saanu keygeneratorilla samaisen numerosarjan tai jotain.

Nohevana sitten otin yhteyttä WoW-Europe sivuilta löytämiin palvelunumeroihin ja vastassa oli englanninkielinen automaatti ”press 1 if you want to ask about this’n’that…etc.” Vihdoin langan päässä vastasi englantia äidinkielenään puhuva henkilö. Ilmoitin ongelman ja hän kysyi accountin salaiset kysymykset ym. ja piti sitten tavata oma nimi hänelle kun tuppas äätä ja öötä löytymään. Pyysivät lähettämään kuvat paketista koodeineen sähköpostilla niin tutkivat asian. Lähetin kuvat saman tien ja noin viikon kuluttua lähettivät uuden keyn.

Täytyy sanoa että odotin vaikeuksia ja hidastelua toiminnassa mutta melko ripeästi ja mutkitta hoitivat ongelman. Kenelläkään sattunut samanlaista ongelmaa gamecardin kanssa? Joka kerta nykyään alitajunnas odottaa et gamecardin koodi jo käytetty =)

öö…? Tuliko tämä OIKEASTI jollekki yllätyksenä ? Eiköhän blizzardin asiakaspalvelu ole ollut täyttä sontaa, jo siitä asti kun WoW ilmestyi.

Nimim. kokemusta varastetuista acoista / bannatuista acoista / lagaavista servuista / kaikesta muusta en edes jaksa ruveta listaamaan.

Repikää siitä huumoria…

Edes bannit ei ollu minun vika, mutta eihän se blizzardia kiinnosta.

itse ostin sieltä blizzardin pelin jossa ei ollut CD-key:tä ja valitin asiakaspalveluun jonkin aikaa kone vain vastasi kunnes tuli viesti emme lähetä sinulle uutta CD-key:tä koska kaikissa peleissä se on jo valmiina emmeka anna niitä ilmaiseksi piraateille

Omalla kohdalla aina asiakaspalvelu toiminut hyvin… paska mäihä =/

Nyt kyllä koki kovan iskun blizzardin arvostus omalta kohdalta. En olisi ikinä uskonut, että blizzardin asiakaspalvelu on näin vesiperäistä.

Juuri näin se Blizzard niitä hommia hoitaa, pelaajia on kymmenen miljoonaa ja rahaa tulee, mutta sitten ei maksavien asiakkaiden eteen viitsitä tehdä yhtään mitään. Suosio noussut Blizzardilla päähän.

Muropaketin uusimmat