Uusimmat

Mad Catz R.A.T. 1 – testissä minikokoinen pelihiiri

25.05.2016 17:00 Jukka O. Kauppinen

Pelihärpäkkeiden markkinat käyvät alati ahtaammiksi, kun yhä useampi firma ryntää apajille. Mad Catz on pitkään tunnettu pelilaitteiden valmistaja konsolipuolelta, mutta PC-puolella valmistajan laitteita on näkynyt vähemmän.

Mad Catz R.A.T. -sarjan hiirten erikoisuus on siinä, että ne ovat todella muokattavia. Niin muokattavia, että Mad Catz tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tulostaa omia versioita hiirten komponenteista pistämällä laitteen CAD-mallit jakeluun. Tämä on mielenkiintoinen lähestymistapa muokattavuuteen, mitä ei muilla valmistajilla juuri ole.

Mad Catz R.A.T. 1

Mad Catz R.A.T. 1 on halvin sarjansa hiiri. 40 euroa hipova hiiri ei tietenkään ole aivan sieltä alelaarin päästä, mutta pelihiirtä etsiessä tuskin löytää halvempaakaan. Se, mikä näkyy hinnassa, näkyy myös laadussa. Rotta kun ei oikein vakuuta pakettia avatessa. Olkoonkin, että hiirtä mainostetaan kevyenä, mutta 50 gramman hiiri tuskin tuntuu edes käsissä. Ja mikä pahempaa, muovi on pohjattoman ohutta. Niin ohutta, että peruskäytössä lähinnä pelkää rikkovansa sen.

Mitä hiirestä noin muuten? Säädettävyys on aika iso valtti: rannetuen korkeutta saa säädettyä mielensä mukaan tai sen voi ottaa jopa kokonaan pois. Jokainen osa on irrotettavissa ja viriteltävissä. Vasureille hiiri kelpaa loistavasti, sillä rotta on muotoilultaan täysin symmetrinen. R.A.T on myös suhteellisen pieni. Matkahiireksi se on juuri sopiva, mutta pääpelihiireksi kaipaisi jotain vähän järeämpää.

Mad Catz R.A.T. 1

Ja kuten todettua, mikäli hiiren vakio-osat eivät nappaa, tarjoaa Mad Catz tiedostot, joiden avulla niitä voi tulostaa itse. Harmi vain, että bisnesmalli tuntuu olevan se, että käyttäjien luotetaan tekevän juuri niin… Eikä mukana tulevien osien laadulla ole oikein merkitystä.

Mad Catz R.A.T. 1 on 40 euron hiiri, joka luottaa täysin siihen, että käyttäjä muokkaa sen omanlaisekseen. Se ei sinällään ole huono idea, mutta R.A.T. on tuntumaltaan sen verran halpa, että hirvittää. Se on jo jonkinlainen saavutus, sillä allekirjoittanut ei todellakaan ole Domen vahvimmasta tai isoimmasta päästä. Hiiren heppoisuus onkin iso miinus, siitäkin huolimatta, että siitä on haluttu alkujaankin tehdä nimenomaan budjettitason tuote.

 

Mad Catz R.A.T. 1

Valmistaja: Mad Catz

Hinta: noin 40 euroa

Lisätietoja: http://www.madcatz.com/rat1/

Eric Hartin

 

Tekniset tiedot:

  • PixArt optinen sensori, 3500 dpi (säädettävissä 250 – 3500 dpi)
  • Paino 50 g (hiiri)
  • 6 painiketta, ohjelmoitavissa
  • Kaapelin pituus n. 1,8 m.

Mad Catz R.A.T. 1

Lisää aiheesta

CM Storm Octane: halpa hinta, mutta millainen laatu?

Logitech G502 – legendaarisen pelihiiren uusi tuleminen?

Mad Catz R.A.T. Pro S – hiiri kuin lelurobotti

MSI Interceptor DS300 – laadukas pelihiiri sopuhintaan

Razer Mamba – testissä sykkivä, säkenöivä, hintava pelihiiri

Turtle Beach Grip Arena Gaming Mouse – kokopäiväisen seikkailijan rönsyilevä työkalu