Need for Speed Underground 2 – öisten katujen kuninkaat

08.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Need for Speed Underground 2 on mennyt mukavasti eteenpäin viime näkemän jälkeen. Toimitukseen saapunut PS2-demo on vakuuttava. Peliä kehittää kanadalainen EA Black Box, jonka vastuualueisiin kuuluu myös NHL-sarjan kehitys. Pelin tuottajan Scott Nielsenin mukaan NFSU2:n kehitys on edistynyt hyvin.

– Kun NFSU:n kehitys alkoi lähestyä loppuaan, olimme jo melko pitkällä jatko-osan suunnittelussa. Halusimme alusta asti avoimen kaupungin ja eroon lineaarisesta rakenteesta. Oli tylsää, kun meillä oli tarjota vain neljä erilaista ajokilpailua. Niitä oli suunniteltuna useampiakin, mutta jouduimme jättämään ne pois. Uusia ajotyylejä ovat muun muassa StreetX ja Outrun. NOSin eli nitron käyttäminen on edelleen olennainen osa ajamista. Nyt NOSia saa taidokkaista ajosuorituksista, eli NOS-mittaria on nyt mahdollisuus täydentää kilpailujen aikana.

NFSU2:n Bayview’n avoin kaupunki on vaikuttava. Eri alueiden välillä on niin paljon eroja, ettei edellisen pelin maisemien monotonisuudesta ole pelkoa. Pelaaminen tapahtuu edelleen asiaan kuuluvasti yöaikaan. Vauhdin tunteen luonnissa hyödynnetään ensimmäisen NFSU:n tehokeinoja, mutta muutakin on luvassa. Kamera elää aiempaa enemmän. Kovassa vauhdissa se siirtyy hieman taaemmaksi, jos pelaaminen tapahtuu ulkoperspektiivistä, ja kaarteissa näkymä kallistuu menosuuntaan. Tehosteet ovat elokuvamaisia ja näyttävät istuvan pelin tyyliin.

EA on palkannut E! Entertainment -kanavalta ja Wild On -ohjelmasta tutun mallin Brooke Burken pelin päähahmoksi, joka johdattaa pelaajan harjoitusosion läpi ja esiintyy muissakin yhteyksissä. Brooke on omien sanojensa mukaan peli- ja autoharrastaja, joten yhdistelmä kuulostaa hyvältä.

Thomas Puha

Tekijä: EA Black Box
Julkaisija: Electronic Arts
Tulossa: PlayStation 2, Xbox, pc, GameCube, Game Boy Advance
Pelin kotisivu: www.eagames.com/official/nfs/underground2