Uusimmat

PlayStation VR: Until Dawn Rush of Blood on matka hirviöhuvipuistossa

27.11.2015 18:00 Jukka O. Kauppinen

Virtuaalitodellisuus tulee kovaa vauhtia, tai ainakin niin kuvitellaan. Monivuotinen hype on kuitenkin saamassa lopulta lihaa puheidensa ympärille. Sonyn PlayStation VR -järjestelmä tulee kauppoihin ensi vuoden puolella, ja testasimme tulevaisuuden antimia Paris Games Week -messuilla.

Nähdyistä ja koetelluista peleistä Until Dawn: Rush of Blood oli hyvin, hyvin yllätyksellinen teos.

Sillä kun kuulin ensin pelin nimen, niin kuvittelin jotain virtuaalitodellisuuskauheaa pelotteluseikkailua. No, säikyttelyä on luvassa, samoin sitä virtuaalia. Mutta hetkinen, tämähän onkin kuin huvipuiston kummitusjuna. Vain pahemmilla möröillä ja aseilla varustettuna.

Ja vähän pelottavammin noin muutenkin, sillä nythän mennään *oooo* virtuaalitodellisuudessa.

 

Videolla koepelaajana: JOK

 

Itse asiassa elämys oli varsin hauska. Jopa niinkin, että jäi kutina – tätä olisi kiva pelata lisääkin. Visuaalinen toteutus ja äänimaailma olivat erinomaiset ja mukaansatempaavat.

Tavallaan tuli mieleen Särkänniemen viimekesäinen uutuus, 5D-kauhuteatteri. Se muistutti sisällöllisesti kovasti Resident Evil -kauhupelejä, mutta katsoja oli vain matkustaja, ei toimija. Rush of Bloodissakin edetään automaattisesti vuoristoratavaunun raiteilla, mutta nytpä saa ammuskella ja räiskiä! Ja se oli hauskaa.

Ei tämä varsinaisesti mikään virtuaalitodellisuuden myyntivaltti silti ole, mutta varmasti kiva lisäpeli. Se myös alleviivaa hyvin VR-pelien tiettyjä ongelmia: pelaajan on turvallisinta istua aloillaan, ja vuoristorataraideräiskintä sovittaa pelaajan paikoilleen luonnollisella tapaa.

 

Until Dawn: Rush of Blood

Tekijä: Supermassive Games

Tulossa: PlayStation VR

PlayStation VR

Tulossa: 2016 alussa

Laitevaatimukset: PlayStation 4

Jukka O. Kauppinen

 

 

Lisää aiheesta

PlayStation VR: London Heist – potentiaalisesti todella toimivaa virtuaalitodellisuusräiskettä

Pelikopteri #016 – pako todellisuudesta

Miehemme maailmalla: Paris Games Week osa 3 eli virtuaalitodellisuuden huimat pyörteet

PlayStation VR saa melkoisen määrän virtuaalitodellisuuspelejä