Pokemon Go Plus -ranneke automatisoi pokemon-jahdin

04.10.2016 13:15 | Jukka O. Kauppinen

Pokemon Go -pelin ällistyttävä suosio on aiheuttanut monenlaisia outoja sivu- ja lieveilmiöitä. Enimmäkseen positiivisia. Mutta kuten mikä tahansa levelointia ja hahmonkehitystä vaativa peli, myös pokemonistelu muuttuu jossain vaiheessa raskaaksi puurtamiseksi. Silloin avuksi tarvitaan teknologiaa!

Pokemon Go Plus -ranneke taisi vähän myöhästyä parhaimmasta myyntiaallostaan, sillä se olisi taatusti myynyt aivan järjettömissä määrin kesällä ja loppukesällä. Näin syksymmällä tilanne on jo vähän rauhoittunut, niin pelaamisen kuin Plussarannekkeen rintamilla.

Mutta kyllä pokemonistelijoita silti riittää ja taatusti myös niitä, joille Plussaranneke on omiaan. Sillä se helpottaa Pokemonin pelaamista merkittävästi, jopa niinkin paljon, että voi kysyä: onko tämä edes enää pelaamista?

pokemongoplus_testi_02

Ei se oikeastaan edes ole. Mutta Pokemon-grindausta – eli kokemuspisteiden keräämistä ja tasoilla nousemista – se helpottaa määrättömästi!

Plussaranneke on lisälaite, joka liitetään Pokemon Go -pelin kännykkään tai tablettiin langattomalla Bluetooth-yhteydellä. Kun laitteet on paritettu voi kännykän pistää taskuun ja keskittyä ihan muuhun, vaikkapa lenkkeilyyn tai työmatkapyöräilyyn. Kännykkä on piilossa näyttö sammutettuna, mikä säästää akkua verrattoman paljon, mikä on ehkä se kaikkein suurin rannekkeen käytännön hyöty. Nyt pitkätkin lenkit onnistuvat ilman, että kännykästä loppuu virta kesken.

Siinä samalla peli pyörii kännykässä ja haistelee ympäristöä nettidatan ja GPS-paikannuksen kautta. Kun se bongaa lähistöltä pokemonin tai pokepysäkin, ranneke värisee ja välkyttää valoja. Yhdenlainen värinä ilmaisee pysäkkiä, toisenlainen otusta. Sitten vain painetaan nappia. Peli nappaa kamat pysäkiltä ja yrittää siepata pokemonia, nappaus joko onnistuu tai ei. Onnistumisen sekä tuntee tietynlaisesta merkkivärinästä että valojen tietynlaisesta välkkymisestä.

Pokemon Go Plus

Joten.. Pokemonia pelataan ilman, että Pokemonia tarvitsisi edes pelata? Onko tässä mitään järkeä? On ja ei. Pelaaminen muuttuu tietyllä tapaa aivan tyhmäksi, merkityksettömäksi rannekkeen napsutteluksi. Itse peli muuttuu kaukaiseksi.

Mutta siinä samalla pelin korkeammilla leveleillä eteneminen helpottuu kummasti. Kun pokedexissä on jo valtaosa otuksista, niin eihän sitä enää jaksa kaikkia matoja ja pikkulintuja keräillä. Mutta Plussalla nekin saa napattua kokemuspisteineen – eli joutavien täytepokemonien kerääminen helpottuu hurjasti. Se nopeuttaa ja helpottaa grindausta etenkin tason 20 yläpuolella, kun levelointiin vaadittavien kokemuspisteiden määrä alkaa olla jo jokseenkin tuskallisella tasolla. Samalla saa tietysti myös enemmän karkkia, kun turhat otukset voi heittää suorilta professorin silppuriin.

Täysin automaattiseksi pokemonistelua ei Plussallakaan saa. Rannekkeella pystyy nappaamaan vain sellaisia pokemoneja, jotka on jo kertaalleen kerätty. Uusia pokemoneja löytääkseen on siis pakko vilkuilla aina välillä kännykän pokekarttaa, etenkin jos lenkki suuntautuu uusille, jännittäville ilmansuunnille.

Pokemon Go Plus

Pokemon Go Plus

Plussaranneke kieltämättä tekee sen mitä lupaa. Se bongaa pokemonit, nappaa niitä kohtalaisen hyvällä menestyksellä ja myös helpottaa pokestoppien tyhjentämistä. Laite sopii oikein hyvin lenkkeilijän, pyöräilijän ja työmatkalaisen apuvälineeksi, sekä siksi että se säästää kännykän akkua että siksi, että sen avulla reippaan etenijän ei tarvitse tuijottaa laitteensa näyttöä vähän väliä. Ja kannattaa toki muistaa, että kyllä ruutua saa silti Plussankin ollessa päällä tuijottaa, jos haluaa.

Iso hyöty tulee siitäkin, että ranneketta käytettäessä peli kirjaa ylös myös kuljetut kilometrit, eli samalla myös haudotaan munia ja kerätään kaveripokemonille kaverikarkkia.

Laitteessa on lähinnä yksi isompi ongelma. Hinta. Noin 50 euroa on iso hinta söpöstä pokerannekkeesta, joka värisee ja välkkyy. Onko ilmainen peli sinulle niin tärkeä, että haluat pistää sen lisälaitteeseen näin paljon rahaa?

Jos on, siitä vaan kauppaan. Itse en viittäkymppiä tästä maksaisi, mutta ei voi kiistää etteikö tämä tee juuri sitä mitä luvattiin. Ja lisäksi kapine toimii oivallisena keskustelunherättäjänä rannekkeena tai baarin pöydälle asetettuna.

Pokemon Go Plus

Plussan mukana tulee kaksi kiinnikettä: ranneke ja klipsu. Klipsulla sen saa kiinni vaikka taskuun tai vyöhön.

Pokemon Go Plus

Valmistaja: Nintendo
Laitevaatimukset: Vaatii Pokemon Go -pelin ja Android/iOS-laitteen. Käyttää Bluetooth-yhteyttä.
Lisätietoja: Pokemon Go  -kotisivut

 

Pokemon Go Plus

Lisää aiheesta:

Pokemon Go sekoitti suomalaiset ja on sitä paitsi hirmu hyvä peli (Android, iOS)

Pitihän sitä Pokemonia kokeilla – ja sehän oli… tosi kivaa!