Toimituksen suosikkipelit 2015: Matti Leinonen

27.12.2015 14:00 | Matti Leinonen

Vuosi 2015 lähestyy loppuaan ja Dome hiljentyy joulun ajaksi miltei kokonaan. Ei kuitenkaan täysin, sillä välipäivinä juhlimme vuoden parhaita pelejä.

Pyysimme jokaista Domen kirjoittajaa listamaan vuoden viisi suosikkipeliään yksinkertaisilla kriteereillä: kaikki pelit, jotka julkaistiin Euroopassa vuonna 2015, olivat kelvollisia. Sillä ei ollut mitään väliä, oliko kyseessä digipeli tai vaikka lautapeli. Myöskään pelin yleisellä arvostuksella tai Domen sille antamilla pisteillä ei ollut mitään merkitystä: nämä ovat henkilökohtaisia listoja.

Viiden suosikkipelin lisäksi jokainen sai nimetä vuoden 2015 suurimman yllätyksen — positiivisen tai negatiivisen — sekä kertoa, mitä odottaa eniten seuraavalta pelivuodelta. Sen suuremmitta puheitta päästetään ääneen Matti Leinonen oman suosikkilistansa kera.

Metal Gear Solid V: Phantom Pain (PC, PlayStation 4, Xbox One)

MetalGearSolid5ThePhantomPain_arv_galleria2- (26)

Hypetin itseni iltaisin uneen odotellessani Käärmeen luikertelevan luokseni. Pian olisimme taas yhdessä, kaikkien näiden vuosien jälkeen. Ensin hämmästelin, sitten oudoksuin ja ehkä hieman itkin avointa pelimaailmaa. Miten minä pärjään kun ei olla kädestä pitäen taluttamassa seuraavaan paikkaan? Mutta selvisin. Kiitos Käärmeen ja Jack Bauerin äänen. Ja Quiet on melko hurmaava neitokainen

Fallout 4 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

fallout4-hogan

Yllätyin kovasti. Fallout 3 ja New Vegas olivat kuin ötökkäterraarioita, joista löytyi silloin tällöin uusia tuttavuuksia, jotka aiheuttivat harmaita hiuksia ja itkupotkuangstia. Ehkä siis näiden kahden ansiosta odotin samanlaista ötökkäinvaasiota jälleen. Olen siis joko todella onnekas tai pelistudion väki on Offinsa ostanut. Vaikka en aluksi innostunut tukikohdan rakentelusta, niin jostain syystä silti löysin itseni nysväämästä oman pirttini sisustuksen kanssa. Ja kun modikansa päästetään irti, tulee tekemistä löytymään vielä lisää.

The Witcher 3 Wild Hunt (PC, PlayStation 4, Xbox One)

The Witcher3HeartsofStone_arv-gall-007

Ensimmäinen kunnon kosketukseni noiturien maailmaan oli Geraltin kolmas tuleminen. Ja voe weljet ku Rivian poika pistää monsteria ja naikkosia kumoon kuin olisivat menossa pois muodista. Vaikka kone yskähteli pelatessa, pelimaailma näytti kauniilta, kuten myös Geraltin kaatamat muikkelit. Pistää miettimään, miksi en ole aiempia osia pelannut. Tuhma minä!

Cities: Skylines (PC)

citiesskylinesafterdark_arv-galleria-0013

Suomi Finland Pärkele! Kun SimCity potki nilkkoihin ja nivusiin julkaisupäivän tukkoisuuden ja muun häslingin kanssa, Suomineito hiihti paikalle näyttämään, miten homma hoidetaan kunnolla.

Life is Strange (PC, PlayStation 4, Xbox One)

lifeisstrange_ep5_season1_arv-gall3-007

Episodipelit alkoivat tunkea minunkin elämääni kunnolla viime aikoina, lähinnä Telltalen tuotoksien muodossa. Mutta Life is Strange oli ainoa, jonka uusia episodeja jäin odottamaan kuin pikkulapsi joulupukkia. Jota ei ole olemassa. Sori lapset. Yliopistodraamailu ei ole ikinä ollut näin nautinnollista

Vuoden yllättäjä: NHL 16 (PlayStation 4, Xbox One)

Ylläri se on pienikin ullatuus, ja EA:n kiekkoilu teki sen tänä vuonna. NHL 16 teki sen, mitä piti tapahtua jo vuosi sitten. Parannettavaa on silti runsaasti. Jos EA:n kiekkoilu jotain kaipaa, niin kilpailijan. Mutta ehkä vuoden päästä kaikki on vielä paremmin. Ja Winnipegissä juhlitaan Stanley Cupia. One can only wish…

Ensi vuodelta odotan

Lisää vapaa-aikaa pelaamiseen (maybe), Fallout 4:n modeja, Mafia 3:a, rauhaa ja rakkautta maailmaan (pffffttttttt) sekä sotalaivoja War Thunderiin.