Uusimmat

Wii-ideoiden perintöprinssit (tai prinsessat) osa 2

27.02.2007 12:59 Jukka O. Kauppinen

Taannoinen Wii-konsolille keksittävien peli-ideoiden keksimiskilpailu sai lukijoilta huimasti ehdotuksia. Julkaisemme nyt lisää ideoita, jotka eivät yltäneet finaaliin.

Kilpailun haastehan oli seuraava:

”Jutustelimme ihmisten kanssa Wiin ja sen ohjaimen erilaisista käyttötavoista ja mielikuvitus intoutui välittömästi pikalaukkaan. Sen innoittamina haastammekin lukijamme pieneen ideointikilpailuun – mitä kaikkea Wiillä voitaisiin tehdä? Millaisen Wii-pelin keksisit?

Keksi peli-idea ja kirjoita pelistä mahdollisimman hyvä ja hauska kuvaus. Peli  voi olla yhtä lailla vakavamielinen, jopa toteuttamiskelpoinen tai kaupallisesti toimiva, kuin hassun ja omituisen rajamailla liikkuva pähkähullu idea. Vain mielikuvituksen lento on rajana.”

Ideoita saapui reippaasti toista sataa. eDomen toimitus valikoi niistä parhaiksi katsomansa finaaliin, lukijat puolestaan äänestivät niistä parhaimmaksi katsomaansa. Ohessa on osa finaalin ulkopuolelle jääneistä ideoista – lopuista voitte nautiskella ensi viikolla.

Haasteeseen liittyvät jutut:

Peli-idea-haaste: keksi oma Wii-peli

Wii-peli-ideoiden finaali

Wii-ideakisan voittaja

Wii-ideoiden perintöprinssit (tai prinsessat) osa 1

Wii-ideoita finaalin ulkopuolelta, osa 2

Kummitustalo-peli, jossa tutkittaisiin taloa taskulampulla (wiimote) ja sieltä löytyisi kaikkia pelottavia juttuja esim. kalpeita kasvoja, vanhoja tauluja ja kummituksia..

Tölkki91

 

Olen haaveillut Star Wars -pelistä, mikä sijoittuisi valomiekkataisteluihin. Tyyli EI OLISI samanlaista kuin esim. Red Steelissä, eli heilutit Wiimotea mihin suuntaan tahansa, tuloksena on aina sama iskutyyli. Tässä pelissä voisi heilutella miekkaa täysin vapaasti, torjua vastustajan hyökkäyksiä ynnä muuta. Nunchukia voisi käyttää joko toisena valomiekkana tai sitten Voiman (Use The Force, Luke!) käyttöön.

Mikebox

 

Perhosveitsisimulaattori. Perhosveitsihän on sellainen taskuveitsi, jonka kahva halkeaa avattaessa ja suljettaessa kahteen osaan. Sillä voi tehdä kaikenlaisia avaamis- ja sulkemistemppuja, jos ei pelkää sormiensa puolesta. Käyttäjä siis pyörittelisi Wii-kapulaa kädessään ja kuvaruudulla näyttäisiin millaisia temppuja syntyy. Hienommista ja monimutkaisemmista tempuista saisi enemmän pisteitä, ja peli loppuisi, kun pelaaja on menettänyt virtuaalisesti kaikki viisi sormeaan.

Punainen Nörtti

 

Yks hyvä olisi suomalainen perus peli jossa pitäisi kipata kaljaa, vihtoa saunassa heittää tikkaa yms.

Toinen olisi kalastuspeli, jossa Wiimotella heilautettaisiin ja päästettäisiin viehe lentämään painamalla A- tai B-nappia. Nunchuckilla voisi kelata.

Kolmas olisi tietysti urheilupeli jossa hiihdettäisiin olisi melontaa, tarkkuusammuntaa, juoksua, keihäänheittoa, jääkiekkoa ja vaikka jotain jumppaa

Henatzu

 

Peli jossa seikkaillaan koulussa ja miekkaillaan karttakepeillä (Wii-mote), käytetään isoa kolmioviivainta kilpenä (nunchuck) yms. Välillä voisi myös tehdä oikeita tehtäviä käyttäen Wiimotea kynänä ja Nunchuckia kumina. Pelissä voisi vaikuttaa ympäristöön valinnoillaan ja välillä voisi joutua tappeluun, jossa nyrkkeillään käyttäen Wiin ohjausta. Peli sisältäisi myös sivutehtäviä, joissa esim. välitunnilla oltaisiin sähly/jalkapallomaalivahti. Pelialue olisi koulu ja sen ympäristö ja tapahtumat yhden kouluvuoden ajalta.

Phantom-Maveric

 

Vanha klassinen piirustuspeli, eli kone arpoo sanan, ja piirtovuorossa oleva piirtää kuvan Wiimotella. Muut yrittävät naputtaa oikeaa sanaa Wii-näppäimistöltä ja nopein voittaa hyvän mielen.

onnenpekka

 

Mietiittiin tossa uutena vuotena poikien kanssa, että löylynheittopeli Wiillä voisi toimia. Vesimassan tulisi kokonaan osua kiukaalle, mutta myös jakaantua mahdollisimman tasaisesti kiukaalle parhaimman tuloksen saamiseksi. Uskoisin, että pelillä saisi ihan hyviä kisoja aikaiseksi.

peterpayne

 

Roolipeli. Ideana olisi kunnon perus roolipeli miekka & kilpi -tyyliin. Pelaamiseen tarvitaan Wiimote ja Nunchuk. Wiimotella ohjailtaisiin miekkaa, joka toimisi niin kuin se olisi pelaajan kädessä. Nunchukin tatilla taas voitaisiin ohjailla kilpeä, joko nostelemalla, laskemalla tai sivuun siirtämällä. Pelissä olisi myös maageja, jotka taikoisivat taikojaan tekemällä kuvioita ilmaan Wiimotella. Mitä parempi taika, sitä vaikeampi kuvio. Tuo toteutettaisiin niin, että pelaajalla olisi maksimissaan esimerkiksi kahdeksan taikaa käytössä samaan aikaan.

Pelissä olisi myös ratsuja. Niitä olisit esim. Hevoset, kauriit, peurat, hirvet, karhut yms. Hevoset olisivat rahamiesten kulkupelejä. Ne pystyisi ostamaan hevoskauppialta. Muut villiratsut pitäisi itse kesyttää. Ratsuja ratsattettaisiin heiluttamalla Wiimotea ylös ja alas. Ohjaus voisi toimia nunchukin tatilla.

Peli olisi yksinpeli, jossa olisi paljon laajoja alueita tutkittavana. Kuitenkin internetin kautta olisi mahdollista pelaamaan kaveria vastaan minipeleissä, kuten kaksintaistelu ja hevosratsastus.

ja5ka

 

Pelihahmona on räsyukko, jonka ohjaamiseen Wiimote + Nunchuk sopisivat loistavasti. Toinen ohjaa toista puolta vartaloa ja toinen toista, tai toinen käsiä ja toinen jalkoja tai tietyn napin painalluksella päätä tms. Räsynukkehan heiluu tiettyä narua vetämällä tai vapauttamalla, jolloin Wiin ohjaustekniikka pääsee oikeuksiinsa. Perinteisen tasohyppelyn lisäksi tätä voisi hyödyntää tappelupeleissä, tehdä lukematon määrä erilaisia minipelejä (erilaisia väistelypelejä, tanssipelejä, koordinaatiopelejä).

Luckyshot

 

Säämiespeli olisi aika erikoinen. Pelin alussa sinulle opetetaan säämerkit, esimerkiksi  matalapaine ja tuulen nopeus. Tämän jälkeen sinut otettaisiin töihin aloittelevaan uutistoimistoon. Täällä sinun pitäisi tehdä valitun maan sääkartta johon hankit tiedot pelin sisäistä tietolähteistä. Sääkartan pitäisi sisältää maan suurimpien kaupunkien lämpötilan ynnä muut tavalliset tiedot. Sääkartan pitäisi antaa tiedot kolmen päivän ajalle.

Kun sääkartta on valmis niin sinun pitäisi uutislähetyksessä ohjata remote-kapulalla säämiehen toista kättä oikeiden kaupunkien ja merien kohdalle sitä mukaa mitä uutistenlukija sanoo. Näin selostat kuinka lämmintä, pilvistä jne. kaupugissa on.

Näin etenet pelissä parempiin työpaikkoihin. Mitä selkeämmät ja paikkansa pitävämmät kartat ovat, sitä enemmän sinulle tulee työtarjouksia.

-unski-