UUSIMMAT

Forza Motorsport 4: Porsche Expansion Pack DLC (Xbox 360)

12.07.2012 21:00 Kalle Laakso

Tekijä: Turn 10 Studios
Julkaisija: Microsoft
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1, 2-16 (lähiverkossa ja internetissä)
Muuta: Vaatii toimiakseen alkuperäisen Forza 4:n. Digilataus, hinta 1600 MS-pistettä.
Pelin kotisivut:http://forzamotorsport.net
Arvostelija: Kalle Laakso

 

Porscheja ei ole muutamaan vuoteen yllin kyllin peleissä näkynyt, sillä Electronic Artsin omistaa koko automerkin yksityislisenssin videopelikäytössä. Viime vuoden lopulla lisenssi lopulta raukesi, ja näin ollen yksi legendaarisimmista automerkeistä suuntaa 30 auton voimin Forzan asfalteille.

Porsche Expansion Pack on mielenkiintoinen lisäri Forzaan. Porschet ovat aina tuoneet vaihtoehdon ajettavuudellaan peleihin, ja yhtäkään muuta merkkiä ei ole suoranaisesta voinut niihin verrata. Porschen tulo peliin vuosien 1955-2012 väliin sijoittuvilla 30 autolla täydentää hyvin Forzan autolistaa, tehden siitä automerkkien osalta täydellisen. Näinpä autofanaatikot saavat taas ostettavaa ja säädettävää alleen useiksi tunneiksi.

Paketin parasta antia ovat A- ja S-luokan autot. Vakiona jo lähes tapissaan A-luokassa olevat 2007 vuoden järeät takatuupparit, 911 GT3 ja 911 GT3 RS ovat pienen totuttelun jälkeen miellyttäviä ajettavia. Kyseiset autot ovat takavetoisia, ja moottorin ollessa myös takana, jää autojen etupää kevyeksi, mikä tuo varsinkin nettikisoihin mukavaa maustetta. S-luokassa vuoden 2012 Porsche 911 GT 2 RS tuo jo järjetömän tehonsa kanssa hymyä huulille mutkien taittuessa sulavasti. Paketista löytyy autoja pelin lähes jokaiseen luokkaan laidasta laitaan, kuitenkin R-luokkien Porschejen jäädessä vain muutamaan malliin.

Turn 10 on hionut Porsche Expansion Packin viimeisen päälle laadukkaaksi. Jokaisella kulkuneuvolla on miellyttävät äänet ja sisätilat mallinnettu silmää hiveleviksi. Harmittavasti vain Forza 4:n Autovistaa ei käytetä paketissa ollenkaan hyväkseen. Olisi ollut mukava saada ainakin pari autoa ihmeteltäväksi pelimuotoon, mutta menetys ei ole kuin kosmeettinen.

Kaikkea muuta Forza Motorsporttiin kuitenkin saa. Event listiin ja uramuotoon tulee laajennuspaketin mukana 20 uutta kisaa ajettavaksi. Kuitenkin yli 50 levelin kuljettajat eivät Porscheja enää itselleen ilmaiseksi palkintoina saa, joten tuttuun tapaan autot pitää ostaa talliinsa, mikäli niitä haluaa viritellä ja säädellä. 250 pisteen verran saavutuksia tarjoaa niitä haluaville pienen kierroksen Porsche-paketin mielenkiintoisimpiin autoihin.

Laadulla on kuitenkin myös hintansa ja heikoimpia hirvittää varmasti Porsche Expansion Packin hinta. 1600 Microsoft-pistettä ei mieltä välttämättä lämmitä, ellei Porsche-merkki ole pelaajalle synonyymi kokonaisuudessaan lähes täydellisestä Forza Motorsport 4 -kokemuksesta. Forzan VIP-jäsenet saavat kuitenkin mieltä ylentävän 400 pisteen alennuksen DLC:stä, joten hinta alkaa olemaan kipurajan alla 1200 pisteen hintaisena, ja vastinetta virtuaalirahalle saa jo huomattavasti.

Mikäli Forza 4 on vielä ahkerasti koneessa, ja radoille ajelemaan pääseminen kutkuttaa mielessä, niin ei ole mitään syytä jättää Porsche Expansion Packia hommaamatta hinnasta huolimatta. Mitä muita autovalmistajia voisi Forzaan enää kaivata?

 

Lisää aiheesta

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

Forza Motorsports 4: Top Gear Car Pack DLC (Xbox 360)

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 1: sinun näköisesi ajopeli?

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 2: Top Gear -komiikkaa autopelissä

Lue myös

Inversion (PC, PS3, Xbox 360)

Lego Batman 2: DC Super Heroes (PC, PS3, Xbox 360)

MUD FIM Motocross World Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Spelunky (Xbox 360)

The Walking Dead Episode 2: Starved For Help (Mac, PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Tiger Woods PGA Tour 13 (PS3, Xbox 360)