Pelihistorian merkkipäivä – tämä legendaarinen roolipeli näki päivänvalon tasan 20 vuotta sitten

23.06.2020 08:20 | Muropaketin toimitus

Deus Ex käynnisti yhden 2000-luvun kehutuimmista pelisarjoista.

Deus Ex -pelit viettävät tänään merkkipäivää, sillä Deus Exin julkaisusta on kulunut kaksi vuosikymmentä. Alkuperäinen Ion Stormin kehittämä peli näki päivänvalon 23. kesäkuuta 2000. Peli ilmestyi alunperin ainoastaan PC:lle, mutta myöhemmin se kääntyi myös Macille ja PlayStation 2:lle.

Hiiviskelyä, FPS-elementtejä ja roolipeliä yhdistävä, cyberpunk-henkinen Deus Ex muistetaan merkittävänä immersive sim -tyylilajin pelinä, joka tarjosi ajalleen poikkeuksellisen paljon vapautta ja avoimuutta etenemisessä. Deus Ex poiki myös jatko-osan Deus Ex: Invisible War (2003), sekä esiosatrilogian Deus Ex: Human Revolution (2011), Deus Ex: The Fall (2013) ja Deus Ex: Mankind Divided (2016).

Pari vuotta sitten kehittäjät vakuuttelivat, että Deus Ex -sarja ei ole kuollut. Mankind Divided oli kuitenkin ilmeisesti pettymys myyntilukujen osalta, eikä julkaisija ole toistaiseksi paljastanut mitään uutta sarjan tulevaisuudesta.

Alta voit palata vuosien taakse ja nähdä, kuinka alkuperäinen Deus Ex aikanaan alkoi. Peli on nykyisinkin saatavilla PC:lle muun muassa Steamista.

Muropaketin uusimmat