UUSIMMAT

Abandoned tuuliajolla, tämän takia mysteeripelin kehitys ei etene

05.06.2022 19:03 Muropaketin toimitus

Abandoned-peliä tekevän yhtiön perustajan sanotaan olevan suurin este sille, että kehitystyö ei etene, eikä pelistä tiedoteta.

PlayStation 5 -peli Abandoned ei etene, sillä sitä kehittävä peliyhtiö Blue Box Game Studios ei tiedä mitä se tekee. Studiolla on yksityinen Discord-kanava, jolla yhtiön perustaja Hasan Kahraman viestii tarkasti valittujen fanien kanssa. Kahraman lupaili kanavalla useita erilaisia peliin liittyviä seikkoja, joita hän ei lopulta toteuttanut. Asiasta kertoo Eurogamer.

Kahraman vaati faneiltaan salassapitosopimuksen tekemistä, jotta he pääsivät käsiksi esimerkiksi pelin käsikirjoitukseen ja kuvakaappauksiin. Kymmeniä faneja haastateltiin myöhemmin, ja he totesivat pelikehityksen olevan täydellisessä sekasorrossa.

Haastateltavat kertoivat, että Kahraman on muun muassa luvannut, että tiettynä päivänä paljastetaan jotain suurta. Päivät tulivat ja menivät, eikä mitään kuulunut. Kahramania kuvailtiin kaksijakoiseksi henkilöksi, joka on altis isoille mielialojen vaihtelulle.

Kahraman on haastateltavien mukaan todennut yksityisesti, että hän on joutunut lopettamaan Abandonedin kehityksen. Tavoitteena on viimeistellä pelattava esiosa, jotta on mahdollista saada rahoitusta varsinaisen pelin kehitykseen.

“Peli on kehityksessä. Kaikki uudet tiedot perustuvat sellaisten vihaisten fanien väitteisiin, jotka eivät ole nähneet peliä. Eräs näistä faneista esittää jopa liikekumppaniani”, vastasi Kahraman.

Kahraman lisäsi, että pelin prologi julkaistaan sitten, kun se on valmis. Hän ei halua julkaista mitään vain sen takia, jotta voi osoittaa joitain väitteitä vääriksi.

LUE MYÖS: Hideo Kojimaan ja Silent Hilliin liittyvät huhut ovat hidastaneet mysteeripeli Abandonedin kehitystä