Uusimmat

Artikkeliyhteenveto 51-52/2013: Turku, mikrokonsolit ja Nelinpeli

05.01.2014 14:00 Jukka O. Kauppinen

Vuoden 2013 viimeisten viikkojen jutut arvostelu- ja artikkelikoosteina, olkaa hyvät. Tällaista artikkelinpoikasta tuuppailimme:

  • Turussa koulutetaan pelialan ammattilaisia
  • Asus ROG Vulcan Pro –  hiljaisuutta, mutta millä hinnalla?
  • Mikrokonsolit tulevat: mitä on luvattu, mitä saatu?
  • Mulkaisu: Gran Turismo 6
  • Mulkaisu: XCOM: Enemy Within
  • Mulkaisu: Need For Speed Rivals
  • Nelinpeli Podcast 044: Neljä viisasta miestä

Artikkelit

Turussa koulutetaan pelialan ammattilaisia

Turussa on jo muutaman vuoden ajan koulutettu pelialan tulevia ammattilaisia kiinnostavalla tavalla ja hyvin tuloksin. Niin opiskelijat kuin alueen yrityksetkin ovat hyötyneet työllistymiseen tähtäävästä koulutuksesta, jonka viimeinen kierros pyörähtää käyntiin tämän kevään aikana. Mutta mistä on kyse?

Asus ROG Vulcan Pro –  hiljaisuutta, mutta millä hinnalla?

Pelikuulokkeita on maailma täynnä. Minäkin käytännössä asun pelikuulokkeiden täyttämässä asunnossa. Niinpä uudella tulokkaalla olisi syytä olla joku kilpailuvaltti, jos aikoo erottua massasta. Asus-laitevalmistajan Vulcan Pro –luurit yrittävät parillakin mielenkiintoisella kikalla, mutta niissä on myös omat ongelmansa. Kenties turhankin pahat sellaiset.

Mikrokonsolit tulevat: mitä on luvattu, mitä saatu?

Pelikonsolit ovat jo tuttu ilmiö vuosikymmenten takaa. Vuosi 2013 on kuitenkin mikrokonsoleiden vuosi. Tänä vuonna on julkaistu, luvattu ja hypetetty pikkuruisia mikrokonsoleita siinä missä isojen valmistajien seuraavaakin sukupolvea.

Matalat kehityskustannukset mahdollistava Android-teknologia antaa tilaisuuden monille uusille yrityksille, jotka haluavat konsolimarkkinoille. On siis aika tehdä yhteenvetoa siitä mitä tuleman pitää.

Nelinpeli

Mulkaisu: Gran Turismo 6

Sony kruunasi PlayStation 4:n uudeksi olohuoneen kuninkaaksi jo lähes kuukausi sitten, mutta vanha valtias ei hevillä kruunustaan luovu. Vuoden viimeinen PS3-jättijulkaisu on Polyphony Digitalin uusin iisakinkirkko, järisyttävän upealla ajotuntumalla siunattu betoni- ja petrolijärkäle Gran Turismo 6.

Nelinpeli siirtyy tämän Mulkaisun myötä pienelle joululomalle ja palaa eetteriin tammikuun puolivälin tienoilla. Kiitokset kaikille Domen lukijoille mukanaolosta ja osanotosta armon vuonna 2013!

Mulkaisu: XCOM: Enemy Within

Firaxisin upea XCOM: Enemy Unknown -uusiovisio keräsi mielin määrin suitsutusta ja palkintoja kun peli näki päivänvalon vuonna 2012. Itsenäinen Enemy Within -lisäri ei riko hyväksi havaittua kaavaa, vaan tarjoaa samaa maistuvaa mörssäristrategiaa suuremmin, näyttävämmin ja monipuolisemmin.

Mulkaisu: Need For Speed Rivals

EA ei ole antanut Need For Speed -sarjan levätä laakereillaan vuosien saatossa, mikä on vuoroin hyvä ja huono asia. Legendaarisen Criterionin kehittämät Hot Pursuit (2010) ja Most Wanted (2012) otettiin vastaan ristiriitaisesti, mutta tällä kertaa lyömävuorossa on ruotsalainen Ghost Games. Tuntemattomasta nimestä huolimatta studion riveihin kuuluu vino pino kovan luokan autopeliveteraaneja.

Vaan kuten Nelinpelin videomäjäys osoittaa, länsinaapurin pojilta on irronnut pari kourallista hyviä idea-aihioita muutoin perin kaksijakoista autopeliä ehostamaan. On silti kysyttävä: liekö tässä prototyyppi tulevaisuuden autopelien perusrakenteelle? Kenties.

Nelinpeli Podcast 044: Neljä viisasta miestä

Nelinpelin eeppinen joulucastike kaadetaan jälleen kurkusta alas kolmiosaisena hyökyaaltona! Kolmeen osaan lohkottu, lähes 9-tuntinen mammuttispektaakkeli tarjoaa liitoksistaan ratkeilevan uutispläjäyksen, eeppisen kysy ja vastaa -osion sekä herkkääkin herkemmän loppuvuosimuistelon. Lisäksi jaksossa paljastetaan Nelinpelin miehistön vuoden ykköspelit sekä Nelinpelin virallinen Top 10 vuodelle 2013!

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta