UUSIMMAT

Arvostelu | Sniper Ghost Warrior Contracts 2 on mainio räiskintä tarkka-ammunnan ja hiippailun ystäville

18.07.2021 22:06 | Ilari Hauhia

Kun Sniper Ghost Warrior Contracts 2:n nimen kuulee ensimmäistä kertaa, voi erehtyä luulemaan, että kyse olisi esimerkiksi Sniper Ghost Warrior -pelien uudesta laajennoksesta. Todellisuudessa kyse on tyhmästä nimestä huolimatta kokonaan itsenäisestä pelistä, joka on vieläpä varsin onnistunut räiskintä tarkka-ammunnan ja hiippailun ystäville.


The Elder Scrolls Online: BlackwoodJulkaisupäivä: 4.6.2021
Studio: CI Games
Julkaisija: CI Games
Saatavilla: PC, PlayStation 4 & Xbox One – PlayStation 5 ja Xbox Series tulossa
Pelaajia: 1
Ikäraja: 18+
Peliä pelattu arvostelua varten: noin 8 tuntia


Sniper Ghost Warrior Contracts 2:ssa pelaaja hyppää Raven-nimisen tarkka-ampujan saappaisiin. Seikkailun melko geneerisessä tarinassa pelaaja lähtee Lähi-idässä sijaitsevaan kuvitteelliseen Kuamarin valtioon jahtaamaan Bibi Rashida -nimistä johtajaa, jonka puolison ja Kuamarin entisen presidentin naapurivaltion iskuryhmä päästi päiviltä. Rashida aikoo kostaa toimet sotilaallisella hyökkäyksellä, mikä ajaisi todennäköisesti koko valtion epävakaaseen tilaan.

Ravenin tehtävänä on tuhota Rashidan lisäksi hallitsijan tärkeimmät kätyrit Sniper Ghost Warrior Contracts 2:n tehtävien aikana. Tehtävät on jaoteltu kahteen luokkaan. Näistä perinteisissä tehtävissä pelaaja hiippailee tarkka-ammunnan ohessa esimerkiksi kohteena olevaan varastoon ja tuhoaa siellä säilytettävät tarvikkeet.

Sniper Ghost Warrior Contract 2 tähtäys

Uutena tehtävätyyppinä ”Long Shot”-haasteissa tarkkuuskiväärillä tähtäillään jopa kilometrin päässä odottavia kohteita ja asetta käytetään samalla keveään pulmanratkaisuun. Long Shot -tehtävät muistuttavatkin tyyliltään Hitman 2:n onnistunutta oheispeli Sniper Assassinia.

LUE MYÖS: Arvostelu: Hitman 2:n oheispeli Hitman Sniper Assassin on hauska, mutta armottoman lyhyt salamurha-ammuskelu

Esimerkiksi eräässä tehtävässä kohdehenkilön voi houkutella ulos majapaikastaan ampumalla ensin paikan sähkökaapit tohjoksi. Ennen sähkökaappien tuhoamista leirin vahdit oli kuitenkin tiputeltava yksi kerrallaan, etteivät räjähtelevät sähkökaapit aiheuttaisi hälytystä. Lopulta sähkökatkoa ihmettelemään tuleva kohde voidaan tiputtaa yhdellä ohimoon annostellulla rautaisannoksella lyijyä.

Tasoissa on lisäksi erilaisia haasteita, jotka palkitsevat muun muassa hyvin kaukaa ammutuista laukauksista tai eri tavoin tapetuista kohteista. Saavutukset lisäävät haasteiden uudelleenpeluuarvoa mukavalla tavalla.

Sniper Ghost Warrior Contract 2 salamurha

Sniper Ghost Warrior Contracts 2:ssa kaiken keskiössä on tehtävätyypistä riippumatta tarkkuusammunta, joka on toteutettu hyvin ja tuntuu melko realistiselta.

Kaukaa ammutuilla luodeilla kestää oma aikansa osua kohteeseen ja vaikeimmalla vaikeusasteella muun muassa tuuli vaikuttaa luodin lentorataan jo huomattavasti. Haasteen vuoksi esimerkiksi tarkkaan tähtäilty pääosuma tuntuu palkitsevalta. Peli vieläpä mässäilee parhaimmilla osumilla ja väkivallalla näyttämällä hidastuskuvassa, kuinka kohteen aivot kirjaimellisesti lentävät pellolle.

Suoritetuista tehtävistä palkitaan kykypisteillä sekä rahalla, jolla voi ostaa käyttöön parempia aseita ja muita tarvikkeita. Mukana on esimerkiksi kauko-ohjattava drooni, jonka avulla kohteita voi tiedustella etäältä. Kykypiste- ja rahasysteemit tuntuvat kuitenkin hieman päälleliimatuilta, sillä jo pelin alussa annettavilla tarvikkeilla ja kyvyillä pääsee pitkälle.

Harmillisesti Sniper Ghost Warrior Contracts 2:ssa on mukana heikko kohta, joka on yleinen hiippailupelien Akilleen kantapää. Siinä kohtaa kun pelaajan läsnäolo paljastuu vihollisille, koko hiippailu muuttuu nimittäin keskinkertaiseksi räiskintäpeliksi.

Erityisesti vihollisten tekoäly kaipaisi lisätyötä. Usein pelaajaa etsivät viholliset juoksevat jonossa yksitellen kuolemaan samaan läjään. Joissain tapauksissa tason tyhjentäminen vihollisista on jopa helpompaa sen jälkeen kun pelaajan paikallaolo on paljastunut, mikä vähentää hiippailun palkitsevuutta.

Sniper Ghost Warrior Contract 2 tähtäys

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 kuitenkin näyttää hyvältä ja erityisesti pelin karttoihin on panostettu. Kartat ovat isoja ja täynnä yksityiskohtia, mikä tekee niissä seikkailusta mukavaa toimintaa. Pelin kesto on kuitenkin hieman lyhyt, sillä seikkailun läpäisee päätarinaan keskittymällä reilussa seitsemässä tunnissa.

Kokonaisuudessaan Sniper Ghost Warrior Contracts 2 on joka tapauksessa onnistunut hiippailupeli tarkkuusammunnan ystäville. 40 euron hintalappu on lyhyeen kestoon nähden hieman korkea, mutta mikäli Sniper Ghost Warrior Contracts 2:n onnistuu löytämään alennusmyynneistä, voi peliä suositella estoitta.

SNIPER GHOST WARRIOR CONTRACTS 2

”Sniper Ghost Warrior Contracts 2 tarjoaa toimivaa tarkka-ammuntaa ja hiippailua, mutta pelin kesto jää hieman lyhyeksi.”