Arvosteluviikko 31/2016: panssareita ja korruptiopoliiseja
Tällä viikolla Dome.fi:ssä muun muassa…
- Armored Warfare – panssarisotaa internetin autiomaassa (PC)
- Darkest Dungeon saa pelaajansa kyyneliin (Linux, Mac, PC)
- This is the Police sukeltaa poliisityön hämäryyksiin ja korruptioon Linux, Mac, PC)
- Bitwisards – Ylen kreisikomediaa mustalla huumorilla ja ranteet auki -meiningillä
- Strategiakesä: Nyt minä muutun ja vampyyrikreivinä suutun, osa 2 – kuolema on vain välitila
Armored Warfare – panssarisotaa internetin autiomaassa (PC)
Armored Warfare on semirealistinen tankkisotapeli, jossa kaksi 15 pelaajan tiimiä ottaa yhteen. ”Semirealistinen” tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että peli mallintaa erilaisten ammustyyppien läpäisykykyä, panssarien kestoa, osumakulman vaikutusta ja monia muita tekijöitä kuten panssarisodassa sopisi olettaakin. Tankeilla on kuitenkin kestopisteet, joita onnistuneet osumat syövät ja kun hitikset ovat nollassa, tankki on vainaa.
Darkest Dungeon saa pelaajansa kyyneliin (Linux, Mac, PC)
Eräs perinteisten roolipelien aukkokohta on se, että oikeassa elämässä seikkailijan elämä olisi henkisesti ja psyykkisesti äärimmäisen raskasta puuhaa. Muinaisten raunioiden ja hautojen koluaminen, kamalien hirviöiden kohtaaminen, jatkuva elämän ja kuoleman taistelu, sekä entisten aseveljien kävelevien ruumiiden tapaaminen varmasti vaatisivat veronsa.
Tämä on kantava idea Darkest Dungeonin taustalla. Voittaja ei ole se, joka tyhjentää haudat aarteista, vaan se, joka selviää järjissään kotiin kertomaan siitä.
This is the Police sukeltaa poliisityön hämäryyksiin ja korruptioon Linux, Mac, PC)
Kickstarterin kautta rahoituksensa kerännyt This is the Police on hyvin erikoinen peli. Se yhdistelee semiraskasta managerointia tarinankerrontaan ja satunnaisuuteen. Palasista muodostuu peli, joka hipoo välillä erinomaisuutta, mutta kompastuu parissa kriittisessä kohdassa.
Artikkelit
Bitwisards – Ylen kreisikomediaa mustalla huumorilla ja ranteet auki -meiningillä
Nettisarjan? Kyllä. Matkailua pelialalla -sarjakuvaan pohjautuva Bitwisards – nuoret gurut kyberavaruudesta on näet tuotannoltaan kovin nykyaikainen. Se on luotu tv-maailman mitassa lähes kengännauhabudjetilla, pienen hahmokaartin ja kevyen tuotantoryhmän voimin. Lisäksi sarjan 11 jaksoa julkaistaan kertalaakista Yle Areena -nettipalvelussa 4.8.2016, eikä tipoittain televisiossa.
Strategiakesä: Nyt minä muutun ja vampyyrikreivinä suutun, osa 2 – kuolema on vain välitila
Mannfred von Carsteinilla on pakkomielle hankkia liian kalliita monstereita – tai siis minulla on. Jos yhden 120 luurangon yksikön ylläpito kustantaa 90 sielua (vampyyrien valuutta) ja astetta parempi luurankojoukko tuplat siitä, syö yksi Terrorgheist, siis todellakin vain yksi monsteri, 480 sielua vuorossa. Toki hetkessä mihin tahansa taistelukentällä kohdistettava murskaava hyökkäysvoima on omiaan, mutta siitä saa maksaa hurjaa hintaa. Ostettuani kahdeksan jättimäistä lemmikkiä jo olemassa olevien joukkojen ruokapöytään istuskelemaan huomasin tehneeni haudanvakavan virheen. Voimaa havitellessani vuorotulot olivat asettuneet tuhansia miinukselle.
Edellinen arvosteluviikko
Lukijat äänestivät edellisen viikon kiinnostavimmaksi jutuksi Miikka Lehtosen testin Logitech G900 Chaos Spectrum -hiirestä.
Pokemon Go sekoitti suomalaiset ja on sitä paitsi hirmu hyvä peli (Android, iOS)
We Happy Few -ennakko – huumepöllyinen dystopiaseikkailu (PC, Xbox One)
Poly Bridge – siltainsinöörin elämä on täynnä hauskoja haasteita (Linux, Mac, PC)
Logitech G900 Chaos Spectrum – kaikkien aikojen paras hiiri?