Uusimmat

Domen arvosteluviikko 39/2014: Space Program Manager, Civilization Beyond Earth, Fates Forever, NHL 15, Metro Redux, Risen 3, Zero Escape, Alien Isolation, Destiny, Next War Korea, IL-2

29.09.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 39/2014 muun muassa:

 • Buzz Aldrin’s Space Program Manager: Race to the Moon -ennakko (Android, iOS, Mac, PC)
 • Civilization: Beyond Earth -ennakko (Linux, Mac, PC)
 • Fates Forever (iPad)
 • NHL 15 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
 • Metro Redux (PC, PS4, Xbox One)
 • Risen 3: Titan Lords (PC, PS3, Xbox 360)
 • Zero Escape: Virtue’s Last Reward (3DS, PS Vita)
 • Alien Isolation -haastattelu: ”teimme Alienista systemaattisen ja arvaamattoman” [osa 2]
 • Miten Bungie voisi parantaa Destinyä? Tässä muutama ilmainen tipsi
 • Next War: Korea (lautapeli)
 • IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad -haastattelu – simulegendan paluu

Buzz Aldrin’s Space Program Manager: Race to the Moon -ennakko (Android, iOS, Mac, PC)

Buzz Aldrin oli astronautti ensimmäisellä kuulennolla ja toinen ihminen, joka astui vieraan taivaankappaleen kamaralle. Buzz Aldrin’s Race Into Space taas oli Interplayn oivallinen strategiapeli, jossa kuvattiin minua erittäin väkevästi viehättäneellä tavalla USA:n ja Neuvostoliiton välistä kilpajuoksua avaruuteen.

Ja avaruushörhö kun olen, niin Slitherine/Matrixin tuleva Buzz Aldrin’s Space Program Manager on kuin minulle tehty. Space Program Manager (SPM) on strategiapeli ihmisille, jotka tykkäävät suunnitella avaruudellisia asioita ja jännätä, että räjähtikö raketti alustalle vai nostiko se satelliitin kiertoradalle. Hups, satelliitti menikin rikki. Kyllä nyt harmittaa. Raippaa insinööreille, korjataan bugi, yritetään uudelleen. Veronmaksaja kyllä maksaa!

 

Civilization: Beyond Earth –ennakko (Linux, Mac, PC)

Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viimeinen. Tämä ei ole tarina Enterprise-aluksesta, eikä sen viisivuotisesta tutkimusmatkasta. Tähdet on tutkittu ja ihmiskunta on asuttanut kaukaisen planeetan, jolla elo ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista.

Jo lähtökohtaisesti kiinnostavalta kuulostava peli-idea kuulostanee vielä kiinnostavammalta kun sanon, että Civilization: Beyond Earth on – kuten nimikin vihjaa – käytännössä Civilization V avaruudessa.

 

Fates Forever (iPad)

Jos on pyörinyt tippaakaan pelaamisen ympärillä, on varmasti törmännyt League of Legendsin ja DOTAn kaltaisiin peleihin, ainakin käsitteenä. Hillittömän suositut areenamätöt ovat nousseet nopeasti pelaamisen vetotähdiksi, joten uusia yrittäjiä riittää.

Verrattain uusi idea on yrittää siirtää sama pelikokemus mobiililaitteille. Suurimman osan ajasta nämä yritykset menevät traagisesti metsään, mutta joskus ei.

 

NHL 15 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Voi kuinka taas lätkäihmisiä kuumottaa. Euroopassa jääkiekkokaudet ON jo polkaistu käyntiin, mutta se isoin ja mahtavin NHL vielä odotuttaa muutaman viikon. Virtuaalikiekkoilijoiden onneksi pahimpaan hätään luistelee EA Sports ja NHL 15.

Tätä on Suomessa odotettu: uudet tehokonsolit ja uuden sukupolven änäri. Vuosia jämäkästi myyntilistojen kärkisijoja jyrännyt NHL-sarja tuskin tekee tänäkään vuonna poikkeusta. Pienoista nitkahtamista saattaa tosin olla luvassa, kun edellisen sukupolven pelien kaikkea sisältöä hamuavat vähän pettyvät. Ellei sitten sopeuduta tilanteeseen, kuten NHL-konkarit Stanley Cup -pudotuspeleissä konsanaan, ja hoideta homma kotiin käteen jaetulla pakalla. Otetaan vahvuuksista kaikki irti ja unohdetaan heikkoudet.

 

Metro Redux (PC, PS4, Xbox One)

Metro 2033 ja Metro Last Light olivat Domenkin arvostelijoiden mukaan erittäin hyviä, joskin hieman rosoisia räiskintäseikkailuja. Omalta kohdaltani ne jäivät väliin, vaikka Steamin pelilistalla kumpikin on odottanut jo pitkään vuoroaan. Ja sittenpä kävi kivasti. Deep Silver nimittäin julkaisi molemmat pelit päivitettyinä Redux-versioina.

Mikäpä sen oivempi tilaisuus loikata hienon räiskintäseikkailun syvyyksiin – enkä todellakaan pettynyt.

 

Risen 3: Titan Lords (PC, PS3, Xbox 360)

Kaikenlaisia roolipelejä puskee tänä päivänä ovista, ikkunoista ja postiluukusta sellaista tahtia, ettei pirukaan ehdi pelaamaan kaikkia. Onko siis Risen 3 sen arvoinen että siihen kannattaa käyttää useamman kymmentä tuntia elämästään, rahasta tai nettikaistasta puhumattakaan?

 

Zero Escape: Virtue’s Last Reward (3DS, PS Vita)

Heräät hissistä armottoman päänsäryn säestämänä. Vieressäsi istuu tuntematon nuori nainen. Nainen tietää nimesi, vaikka ei ole koskaan kuullutkaan sinusta. Oudosta muisti-ilmiöstä kiistely vaihtuu nopeasti molempien käsissä olevien mysteeristen rannekkeiden kummasteluun.  Mitä sen punaiset numerot merkitsevät? Juuri kun olet turhautumisesta menossa hakkaamaan päätäsi seinään, hissin monitoriin ilmestyy puhuva jänis. Mitä kettua täällä tapahtuu?!

Näillä tunnelmilla alkaa mystinen Zero Escape: Virtue’s Last Reward.

Artikkelit

Alien Isolation –haastattelu: ”teimme Alienista systemaattisen ja arvaamattoman” [osa 2]

Jatkamme Alien Isolation –peliin syventymistä sen julkaisun hiljalleen lähestyessä. Tällä kertaa pelin pääsuunnittelija Gary Napper The Creative Assembly –studiolta kertoo meille pelin hirviöstä. Alienista.

”Alienimme on tappava, systemaattinen ja älykäs”.

Näin kuvailee Gary tiiminsä luomaa Alien-petoa. Elokuvahistorian hirvittävintä ja kammottavinta petoa.

Mutta onko sen kanssa kiva leikkiä videopelissä?

Miten Bungie voisi parantaa Destinyä? Tässä muutama ilmainen tipsi

Bungien Destiny on ihan jees. Kolmen tähden peli viiden tähden maailmassa. Itse räiskinnässä ei ollut mitään vikaa, mutta puitteissa kyllä. Tässä Bungielle vähän tipsejä, joilla peli hilautuisi ylemmäs pisteissä.

Next War: Korea (lautapeli)

Koreoiden välinen sota nykypäivänä olisi sotkuinen, verinen ja nopea yhteenotto. Tämä siis sen pohjalta, että luotamme GMT:n luomaan kuvaan potentiaalisesta yhteenotosta.

Next War: Korea on ensimmäinen osa pelisarjasta, jossa on tarkoituksena käsitellä mahdollisia nykypäivänä käytäviä sotia. Sarjan seuraavat osat ovat Next War: Taiwan ja Next War: India-Pakistan.

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad –haastattelu – simulegendan paluu

IL-2 Sturmovik –pelisarja on viehättänyt simukuskeja suuresti jo vuosikymmenen ajan. Vähän pakostakin, kun muitakaan todella hyviä ja suureen yleisöön uppoavia simuja ei ole ollut.

Kompastelujen jälkeen IL-2 tekee nyt uutta tulemistaan – ja palaa takaisin sotanäyttämöistä hurjimmalle, itärintamalle. Dome haastattelee uuden sotailun tiimoilta 1C Game Studiosin Anatoly Subbotinia.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta ei valitettavasti ehditty tekemään tilastoa, kun ne olivat vähän ruuhkautuneet ja viikot 37+38 piti napauttaa kasaan äkkiä ennen lomallelähtöä. Mutta tällaista silloin oli tarjolla:

Destiny (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Forza Motorsport 5 (Xbox One)

inFamous: First Light (PS4)

Minecraft: PlayStation 3 Edition (PS3)

Sword Art Online: Hollow Fragment (PSV)

Tales ofXillia 2 (PS3)

Hauppauge HD PVR Rocket – loistava videotallennin pelajalle ja striimaajalle

Halo: The Master Chief Collection –ensikosketus – neljä ja puoli Haloa

Final Fantasyt soivat suloisesti jättikonsertissa

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat