Uusimmat

Domen arvosteluviikko 48/2013: New Beginning, Rayman, Rocksmith 2014, Sports Champions 2,Trials, PlayStation 4 –julkaisupelit, Volgarr the Viking, PlayStation 4

09.12.2013 19:00 Jukka O. Kauppinen

Vain viikolla myöhässä, Domen viikkoraportti 48/2013:

 • New Beginning: Final Cut (PC)
 • Rayman Fiesta Run (iOS)
 • Rocksmith 2014 (PC, PS3, Xbox 360)
 • Sports Champions 2 (PS3)
 • Trials Evolution: Gold Edition (PC)
 • Turbo: Super Stunt Squad (3DS, DS, PS3,Wii, Wii U, Xbox 360)
 • PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 3: Blacklight Retribution, Killzone: Shadow Fall, Resogun
 • PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 2: Call of Duty Ghosts, Contrast, Lego Marvel Super Heroes
 • PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 1: Assassin’s Creed IV, Knack ja Warframe
 • Mulkaisu: Volgarr the Viking
 • Rautamiehet: PlayStation 4

New Beginning: Final Cut (PC)

Ilmastonmuutos on aihe, joka herättää mielipiteitä ja reaktioita suuntaan jos toiseenkin. Pelaajat ovat saaneet perinteisesti olla varsin rauhassa propagandalta, sillä pelimaailmassa erään pohjoisamerikkalaisen valtion harjoittama ulkopolitiikka on poliittisten kannanottojen kannalta paljon myyvämpi ja raflaavampi aihe.

Ilmastonmuutos on kuitenkin nyt tapahtunut, sillä viime vuosina kunnostautunut Daedalic Entertainment tarjoilee meille nyt aihepiiriä sivuavan apokalyptisen naksutteluseikkailun. Ydinvoima alas, lämpötila ylös!

 

Rayman Fiesta Run (iOS)

Tasohyppelysankari Rayman teki viime vuonna komean comebackin mobiililaitteiden pariin. Jungle Run yhdisti Rayman Originsista tutun upean grafiikan simppeliin pelattavuuteen. Tuoreeltaan maisteltavaksi saapunut jatko-osa Rayman Fiesta Run on kokattu samalta reseptiltä, vaikka sopassa on uusiakin mausteita.

 

Rocksmith 2014 (PC, PS3, Xbox 360)

Rocksmithista on turha yrittää puhua pelinä, ellei peliteorian säikeitä aleta venyttämään aivan liian pitkälle. Näin ollen sitä on turha arvostella pelinä. Mitä Rocksmith on, on virtuaalinen kitarakoulu, ja sellaiseksi törkyhalpa. Se mikä pelissä tulee kalliiksi, on väistämätön halua hankkia Les Paul. Vaikka vain koristamaan kaapin päällistä.

Omani on pölyttynyt suojalaukussaan jo rikollisen kauan. Kuudennella luokalla alkanut harrastus ei ole koskaan loppunut, valitettavasti se ei ole koskaan täysin alkanutkaan. Kitaransoitto on itselleni lähinnä fiilistelyä. Tempun tai riffin opettelemista siellä täällä, sekä namikoiden työntämistä kaakkoon.

 

Sports Champions 2 (PS3)

Vanhat Adidaksen raitaverkkarit on otettu kaapin pohjalta, hikinauhat viritetty otsalle ja vesipullo täytetty energiajuomalla. On aika ojentaa läskiä television edessä ja keskittyä olennaiseen. Sports Champions 2 jatkaa totuttua kaavaa tuomalla mukaan uusia lajeja ja etkoille sopivaa huvittelua.  

Edellisen osan pelanneet tietävät hyvin pitkälti, mistä on kyse. Ota siis Move-ohjaimet käteen ja asetu mukavasti television eteen.

 

Trials Evolution: Gold Edition (PC)

Olimme vihdoinkin päässeet perille yöpymispaikkaan, joka oli paikallinen kirjasto. Viitosluokkalaisille tämä kaikki oli tietenkin uutta ja ihmeellistä, mutta pian ihmetyksen laannuttua luokan pojat löysivät tiensä kirjaston tietokoneille. Joku tiesi etsiä eräältä nettisivulta Trial Bike -pelin ja loppuyö on kultaisia muistoja täynnä.

RedLynx on päässyt Trials-pelisarjansa kanssa kauas noista päivistä. Yksinkertaisesta selainpelistä on kehittynyt täysikasvuinen konsoli- ja PC-peli, joka herättää jokaisen sisältä sen hautautuneen kiinaihmeen virittäjän. PC:llä julkaistu Trials Evolution: Gold Edition niputtaa Xbox 360:lla julkaistut Trials HD:n ja Trials Evolutionin yhteen sievään pakettiin.

 

Turbo: Super Stunt Squad (3DS, DS, PS3,Wii, Wii U, Xbox 360)

Etana on eittämättä yksi maailman hitaimmista, ellei hitain eläin. Se elää kasvien lehdillä ja usein ihmisten riesana. Tämä riesa on päätynyt nyt myös valkokankaalle ja kotikonsoleille tarinaksi, jossa koetetaan tehdä hitaasta ja maltillisesta eläimestä sähäkkä ja bensankatkuinen pärisijä.

Animaatiot ja niistä veistellyt pelit on suunnattu yleensä perheen pienimmille, kuten Turbo: Super Stunt Squadin +3 luokitus osoittaa. Ikäluokitus on suhteellisen osuva, sillä luultavasti pelistä nauttivat vain ala-asteikäiset tai sitä nuoremmat. Se on nimittäin juuri niin hajuton ja mauton kuin voi kuvitella.

Artikkelit

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 3: Blacklight Retribution, Killzone: Shadow Fall, Resogun

PlayStation 4 tulee! Ja hei, sille on jopa pelejä! Ainakin siltä tuntuu, kun tsekkailemme näitä julkkariluomuksia. Toissapäivänä tutustuimme peleihin Assassin’s Creed IV, Knack ja Warframe. Eilen teoksiin Call of Duty Ghosts, Contrast ja Lego Marvel Super Heroes.

Nyt Domen PS4-julkaisupeliarvostelukoosteessa numero 3 ovat vuorossa:

Blacklight Retribution

Killzone: Shadow Fall

Resogun

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 2: Call of Duty Ghosts, Contrast, Lego Marvel Super Heroes

PlayStation 4 tulee! Mutta suuri kysymys kuuluu: onko sille pelejä? Ehkä hyvinkin! Eilen tutustuimme peleihin Assassin’s Creed IV, Knack ja Warframe.

Nyt Domen PS4-julkaisupeliarvostelukoosteessa numero 2 ovat vuorossa:

Call of Duty Ghosts

Contrast

Lego Marvel Super Heroes

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 1: Assassin’s Creed IV, Knack ja Warframe

PlayStation 4 tulee! Mutta suuri kysymys kuuluu: onko sille pelejä? Ehkä!

Domen PS4-julkaisupeliarvostelukoosteessa (phuh miten hieno sana!) osa 1:

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Knack

Warframe

Nelinpeli

Mulkaisu: Volgarr the Viking

On pieni ryhmä ihmisiä, jotka saavat suurta nautintoa kokemuastaan kivusta ja tuskasta. Myös pelaajien joukosta löytyy näitä eriskummallisia yksilöitä, joiden riemu ei tunne rajoja pikselirankaisun yltyessä kosiskelemaan yli-inhimillisiä sfäärejä.

Myös Nelinpelin riveistä löytyy yksi tällainen masokismin mutatoima kummajainen, joka riemunkirjavana pakotti muut karvaklaanin jäsenet todistamaan Volgarr the Viking -loikkamätkeeltä saamaansa löylytystä.

Rautamiehet: PlayStation 4

Uusi konsolisukupolvi on saapunut. Sonyn neljäs olohuoneen kuningas voitti julkaisua edeltäneen mediasodan lähestulkoon suvereenisti, mutta kuinka jämptisti hype ja todellisuus kohtaavat kun palopuheet on puhuttu? Nelinpeli otti härkää sarvista ja asiasta selvää!

Nelinpelin jättitestissä syyniin joutuu paitsi uunituore PS4-konsoli, myös kaksi odotetuinta yksinoikeuspeliä (suomalaisen Resogunin ohella): Guerrillan tuorein räiskintäeepos Killzone: Shadow Fall sekä PS4-koodivelho Mark Cernyn valvovan silmän alla kehitetty vanhan koulukunnan tasoloikka Knack.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Lehtosen Battlefield 4 –arvostelun 41 prosentin äänisaaliilla. Perässä hiimailivat BioShockin lisäri ja käsikonsolien lyhyt historia –artikkeli.

Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Bioshock Infinite: Burial at Sea Episode 1 DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Eldritch (PC)

Girl Fight (PS3, Xbox 360)

Sonic Lost World (3DS, Wii U)

Wii Party U (Wii U)

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)

Mr. Madison’s War: The Incredible War of 1812 (lautapeli)

Käsikonsolien lyhyt historia: 1977-1999

Thrustmaster F1 Wireless Gamepad Alonso Edition – rajatilan padi PC- ja PS3-pelaajalle

Nelinpeli Podcast 042: Timanttista!

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat