UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 5/2014: Dragon’s Crown, Mario Party, Spacebase DF-9, World of Warplanes, WRC 4, T-Flight Hotas X, Nelinpeli

10.02.2014 16:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 5 muun muassa…. (jep, viikolla ollaan näemmä yhä jäljessä…)

 • Dragon’s Crown (PS3, PSV)
 • Mario Party: Island Tour (3DS)
 • Spacebase DF-9 -ennakko (Linux, Mac, PC)
 • Thunder Wolves (PC, PS3, Xbox 360)
 • World of Warplanes (PC)
 • WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)
 • Vuoden 2013 huutavin vääryys: WiiUn kohtalo
 • Thrustmaster T-Flight Hotas X – sama lentotikku PC- ja PS3-lentopeleihin?
 • Finnish Game Jam 2014: teimme sitten videopelin
 • Pax Baltica (lautapeli)
 • Nelinpeli Podcast 046: Kiinaa ei kiinnosta

Dragon’s Crown (PS3, PSV)

Kuten kuuluisa sanonta väittää, huonoa julkisuutta ei ole olemassakaan. Dragon’s Crown testasi tätä teoriaa aika rankasti, sillä miltei kaikki siitä julkaisua edeltänyt keskustelu oli todella negatiivista.

Nyt keskustelun aika on ohi ja peli on ulkona, joten miten kävi? Onko Dragon’s Crown väärinymmärretty nero vai naisvihamielinen paske?

 

Mario Party: Island Tour (3DS)

Bilepelit ovat mielenkiintoinen ilmiö. Kun kehittäjät pistävät parastaan, niin ne voivat tarjota tunneiksi hupia erilaisissa illanistujaisissa. Mutta kun kehittäjät eivät oikein jaksa rankan viikonlopun jälkeen panna kaikkea likoon, niin tulokseksi saadaan Mario Party: Island Tourin kaltaisia tekeleitä.

 

Spacebase DF-9 –ennakko (Linux, Mac, PC)

Dwarf Fortress –tyyliset pelit eivät ole enää mikään uusi tai harvinainen juttu. Kahden veljeksen pöytälaatikkopelin muututtua hillittömäksi hitiksia uusia yrittäjiä on riittänyt kiitettävään tahtiin. Tuorein on Double Fine.

Iron Brigaden, Stackingin ja Psychonautsin kaltaisista peleistä tunnettu indiefirma kulkee usein omia polkujaan. Niin nytkin, sillä Spacebase DF-9 on aika erikoinen tapaus.

 

Thunder Wolves (PC, PS3, Xbox 360)

Kasuaaliräiskinnät ovat oiva piriste rankan päivän jälkeen. Kun pelaamiseen ei jaksa keskittyä, kannattaa ottaa ohjain käteen ja pistää palamaan. Lyhyissä erissä pelattavaksi soveltuva Thunder Wolves onkin mukavaa viihdettä, johon ei tarvita aiempaa kokemusta lentelystä.

Pienet pelit jäävät usein unholaan. Ehkä markkinointiin ei ole rahaa, ehkä siihen ei vain tahdota panostaa. Tämän takia useampi peli jää itseltäkin huomaamatta, mikä on harmi. Näin on käynyt myös Thunder Wolvesin kohdalla, joka on ihan kelpo peli.

 

World of Warplanes (PC)

World of Tanks -tankkisotaa ei tarvinne paljoa avata kansalle. Mainio peli mullisti pelibisnestä aivan yksikätisesti ja nosti f2p-ilmaispelit (tai siis mikromaksupelit) megamenestyksen aallonharjalle. Vaan kuinka käy, kun Wargaming.Net laajentaa pelirepertuaariaan nettitankkisodinnasta netti-ilmasotaan?

Wargaming.Net ei ole piilotellut suunnitelmiaan f2p-sotapeliensä trilogiaksi muuntamisesta. Menestyksen myötä Tanks saa kaverikseen myös lento- ja merisotaa, ja ties mitä kaikkea muutakin, kunhan firman pitkän tähtäimen suunnitelmat toteutuvat. World of Warplanes on trilogian keskimmäinen osa, ja ehkä tänä vuonna, ehkä myöhemmin ilmestyvä World of Warships se kolmas. Sen jälkeen, ken tietää.

 

WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)

Suomen rallikansaa ei hemmotella useinkaan peleillä. Italialainen Milestone yrittää takeltelusta huolimatta sinnikkäästi turauttaa itseään läpi pelaavan kansan huulille markkinoiden ainoalla virallisen lisenssin rallipelillä. Herutteluista huolimatta World Rally Champion -pelit ovat olleet niin kovin keskinkertaisia, mutta neljäskö kerta toden sanoo?

Artikkelit

Vuoden 2013 huutavin vääryys: WiiUn kohtalo

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2013 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden huutavimmaksi vääryydeksi lukijat valitsivat WiiU-konsolin kohtalon.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Thrustmaster T-Flight Hotas X – sama lentotikku PC- ja PS3-lentopeleihin?

Lentosimulaattorilentäminen on hieno harrastus – mutta sitäkin voi harrastaa niin monilla eri tavoin. Yksi ääripää ovat Flight Simulator X:n ja DCS: A-10:n kaltaiset supersimut, toisessa päässä taasen konsolien lentoräiskinnät. Mutta jotain yhteistä niilläkin silti on. Ei vain se, että molemmissa on lentokoneita. Molempia voi myös lentää samalla ohjaimella.

Mutta myös simuohjaimet, kunnon lentotikut, ovat vaikea asia. Hyvä ja halpa yhdistyvät vain harvoin. Puhumattakaan jos halvasta ohjaimesta halutaan tehdä myös PC- ja PlayStation 3 -yhteensopiva. Mitä tämä on, hulluuttako?

Finnish Game Jam 2014: teimme sitten videopelin

Viime viikonloppuna tuhannet pelikehittäjät ympäri maailman pakkautuivat taas kouluihin, asuntoihin ja jopa linnoihin vain yksi tavoite mielessään: tehdä peli 48 tunnissa. Ensimmäistä kertaa minäkin olin mukana.

Pax Baltica (lautapeli)

Pax Baltica käsittelee kotimaatamme suuresti koskettavaa aihetta. Pelissä käydään nimittäin Suurta Pohjan sotaa, joka kesti yli kaksikymmentä vuotta. Ruotsi taisteli 1700-1721 suuren vihollisliittouman kanssa, johon kuuluivat muun muassa Venäjä, Tanska ja Preussi. Suomessa tähän kahinaan liittyi muun muassa Isonvihan aika, jolla tarkoitetaan venäläisten kahdeksan vuoden mittaista miehitystä 1713-1721. Lisäksi sodan päättyessä solmitussa Uudenkaupungin rauhassa Ruotsi luovutti Venäjälle muun muassa osia Karjalan kannaksesta.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 046: Kiinaa ei kiinnosta

Nelinpeli Podcast jatkaa hiljalleen kiihtyvän vuoden pelitapahtumien kartoitusta omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Jaksojen lyhennyshanke kantoi hedelmää tasan yhden jakson verran, eli taas mennään lähes viiden tunnin turauksella Suomen jykevintä ja tukevinta peliasiaa!

Pelibisneksen korttipakasta pöydälle ladotaan tällä kertaa ässiä kuten Mario Kart 7, Castle Doctrine, Bravely Default, Starbound, Zoo Tycoon sekä ikisuosikit Hearthstone ja Battlefield 4.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi JOKin vääntämän rappasin Demon Core –räiskinnästä komealla 57 prosentin äänisaaliilla.

Broken Age (Mac, PC)

Doki-Doki Universe (PS3, PS4, PSV)

Nickelodeon Teenage Mutant Ninja Turtles (3DS, Wii, Xbox 360)

Tearaway (PSV)

Turbo Dismount –ennakko (PC)

Wonderbook: Book of Potions, Diggs Nightcrawler ja Walking with Dinosaurs

Blackguards on synkkä, synkempi, synkin roolipeli

Demon Core on suomalainen Half-Life

Vuoden 2013 paras ladattava pelisisältö: Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta