Uusimmat

EA voitti pankkiryöstäjän jälkeläiset oikeudessa

20.06.2011 13:30 Jukka O. Kauppinen

Sarjassamme hieman hämmentäviä oikeudenkäyntejä. Electronic Arts päätyi haastamaan oikeuteen Yhdysvalloissa 30-luvulla riehuneen maineikkaan pankkiryöstäjän jälkeläiset, kun nämä uhkailivat pelitaloa rosmon nimen käyttämisestä Godfather-peleissä.

John Dillinger oli aikansa pelätyimpiä ja maineikkaimpia pankkirosvoja, jonka jengi putsasi yli 20 pankkia ja jopa neljä poliisiasemaa. Miekkosen nimi muuntui sittemmin suoranaiseksi synonyymiksi hänen käyttämänsä Thompson-konepistoolin mukaan.

Dillingerin perikunta hernenenäili niinkin pienestä detaljista, kuin edellä mainitun konepistoolin nimeämisestä pelissä Dillingeriksi. Yhdysvaltain oikeuden mukaan nimen käytössä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa.

Jokseenkin erikoista nillittämistä. Mutta toi vaihteeksi hyvän pelin taas parrasvaloihin.

Lähde: Dillinger Family Loses Godfather Game Case Against EA

Lisää aiheesta

The Godfather (pc, PS2, Xbox)

The Godfather kuljettaa pelaajan keskelle 1940-luvun tyylikästä New Yorkia, jonka sliipatun ulkoasun alla kamppailee viisi amerikanitalialaisen mafian perhettä kaupungin hallinnasta. Mario Puzon Kummisetä-kirjan ja siitä tehdyn klassikkoelokuvan tapahtumat kulissinaan pelaaja ohjaa omaa mafiosoaan tarkoituksena nousta aina New Yorkin rikollisten ylipomoksi eli capo di tutti capoksi asti. Matka huipulle on kuitenkin pitkä ja verinen.

The Godfather II (PC, PS3, 360)

Godfather II alkaa, kun liikemies Hyman Roth kutsuu mafiaperheet koolle syntymäpäivilleen vuonna 1959. Siellä tapahtuu jotain, mitä yksikään perhe ei osannut ennakoida. Fidel Castron johtamat vallankumoukselliset näet valtaavat Havannan, ja Michael pääsee pakoon vain vaivoin.

Lue myös

Combat Mission: Battle for Normandy (Mac, PC)

Dungeon Siege 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Gatling Gears -haastattelu – steampunk-räiskintää kahdella sauvalla

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?