Ennakossa Call of Dutyn haastaja: Spec Ops: The Line

29.05.2012 19:15 | Jukka O. Kauppinen

Call of Duty. Battlefield. Medal of Honor. Nouseeko kolmen kovan fps:n rinnalle neljäskin, Spec Ops? Heikki Takala ennakoi:

The Line keskittyy pohtimaan sodan psykologisia seurauksia, sekä motivaatiota tietyille päätöksille, jotka ovat jälkikäteen tarkasteltuina täysin kestämättömiä. Virkistävästi peli haastaa pelaajan pohtimaan Walkerin tekosia niitä selittelemättä. Lähes alusta lähtien on selvää, etteivät kapteenin teot ole enää oikein tai väärin, ja ruskean hiekan lisäksi tarinan väri on jatkuvasti harmahtava. Sekä kiinnostava. Ennakko jättikin pohtimaan kuinka tarina tulee päättymään, enkä noin viiden tunnin perusteella osaa lainkaan ennakoida mitä lopussa häämöttää.

Mutta hyvänkin tarinan voi pilata huono mekaniikka. Jos The Linen taistelua pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi sulava. Walker kulkee yhdessä tiiminsä kanssa pitkin tuhoutunutta Dubaita, pääasiassa aseet tanassa. Pohjimmiltaan jokainen taistelu kulkee suunnilleen samaa rataa. Vihollisia vyörytetään Walkerin tielle oikealta ja vasemmalta, ja tulitaistelut tuppaavat venymään pitkiksi suojien takana kykkimisiksi.

Vaikka Lugo ja Adams ovatkin teoriassa taistelussa mukana, The Line noudattaa jo instituutioksi muodostunutta ryhmäräiskinnän kaavaa, jossa tiimikaverit lähinnä pitävät vihollisia aloillaan Walkerin napsiessa heidät pois päiviltä. Molempia voi käskyttää keskittämään tulensa tiettyihin kohteisiin, joka toimii – jos toimii.

Lue koko juttu:   Spec Ops: The Line -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Civilization V: Gods & Kings -ennakko (PC, Mac)

Diablo III (Mac, PC)

Max Payne 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Prototype 2 (PS3, Xbox 360)

Sniper Elite V2 (PC, PS3, Xbox 360)

Torchlight II -ennakko (Mac, PC)