Erittäin hyvä vaan ei täydellinen: Legend of Zelda: Skyward Sword

30.11.2011 21:24 | Jukka O. Kauppinen

Zelda. Jotkut pelit sitä vain herättävät uskomatonta fanitusta pelaajissaan ja todella syystä. Kuten Zeldat. Legend of Zelda: Skyward Swordia on odotettu ja kaivattu, ja myös julkaisun jälkeen pelattu intomielisen armottomasti. Ja todella hyvä pelihän se on! Mutta ei täydellinen, kuten Tero Lehtiniemi joutui toteamaan.

Skyward Swordissa on paljon sellaista minkä johdosta pelistä on helppo pitää, ja miksi varsinkin pelisarjalle sydämensä totaalisesti menettäneet suhtautuvat siihen jopa fanaattisesti. Se tarjoaa Zelda-mittapuulla huiman määrän tekemistä, ja maailmassa on lämmin ja hengittävä fiilis. Sivutehtävien ja kalliimpien esineiden vaatiman rahamäärän kerääminen tuovat siihen aivan uuden tyyppistä tavoituksellisuutta, mikä on pelkästään hyvä asia.

Uudet esineet, kasvanut miekkailuala ja monipuolistunut liikkuminen taas tuovat puzzleihin paljon kaivattua tuoreutta. Temppelit tosin ovat monilta osin suhteellisen lyhyitä, ja vanhoille alueille joutuu palaamaan säännöllisesti. Lisäksi varoituksen sana Phantom Hourglassissa Temple of the Ocean Kingin kanssa hajoilleille: Skyward Sword tarjoaa hieman samantyylistä ”hiippailuhauskuutta”, tosin huomattavasti vaikeampana.

Niinpä onkin suorastaan surullista, että koko komeuden hienoutta latistavat näinkin amatöörimäiset ongelmat. Liiketunnistuskontrolleja tällä mittapuulla hyödyntävässä pelissä kontrollien pitäisi toimia joka osa-alueella just eikä melkein, tai ainakin tarjolla pitäisi olla myös vaihtoehtoisia kontrolliskeemoja. Nyt monet osa-alueista tuntuvat lähinnä kiusanteolta, mikä ei istu pelin yleiseen luonteeseen ja armeliaisuuteen.

Lue koko arvostelu: Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

Lisää aiheesta

Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)

Legend of Zelda: Skyward Sword -ennakko (Wii)

Legend of Zelda: Twilight Princess (GC, Wii)

Legend of Zelda: Twilight Princess –ennakko (Wii)

Lue myös

Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns Again! (Xbox 360)

Spider-Man: Edge of Time (PS3, Xbox 360, Wii)

Star Wars: The Old Republic -ennakko (PC)

Super Mario 3D Land (3DS)

X-Men Destiny (DS, PS3, Xbox 360, Wii)